Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεκάδες Σωματεία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 7ης Οκτώβρη

Μετά τη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτώβρη, ημέρα έκδοσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, δεκάδες είναι τα εργατικά σωματεία από πολλές πόλεις που παίρνουν θέση κατά της ρατσιστικής και φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

“Καταδικάζουμε τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε ναζιστικού παλιού και νέου μορφώματος που στόχο έχουν να χύσουν δηλητήριο ανάμεσα στους εργαζομένους, να χτυπήσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα και τα σωματεία του. Με όποια ονομασία και να εμφανιστούν τα φασιστικά, ναζιστικά κόμματα στην πράξη αποτελούν το μακρύ χέρι των αφεντικών, όπως φανερώνουν και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στο Λαγκαδά σε απεργούς εργαζόμενους της ΑΓΝΟ αλλά και τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από τη Χρυσή Αυγή.

Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα. Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό.

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους τα σωματεία που ακολουθούν καλώντας ταυτόχρονα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα του Λαμπράκη:

Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Υποδηματοποιίας - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Ένωση Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο μισθωτών τεχνικών Μακεδονίας, Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης, Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Δ ΕΛΜΕ.