ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Με νεανικό ενθουσιασμό

του Στράτου Κερσανίδη

Ξεκινά σήμερα το 10 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας. Μια κινηματογραφική εκδήλωση που άρχισε περίπου σαν αστείο από μια παρέα παιδιών με όραμα και πείσμα. Και χωρίς ούτε οι ίδιοι να το καταλάβουν πέρασε ήδη μια δεκαετία και το φεστιβάλ έχει  καταξιωθεί και αποτελεί πλέον έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό, όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη χώρα αλλά και με σημαντική θέση στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Πενήντα χώρες εκπροσωπούνται με 213 ταινίες τις μέρες αυτές στη Νάουσα. Το Φεστιβάλ πλαισιώνουν εκθέσεις, αφιερώματα, εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες.

Το ατίθασο αυτό φεστιβάλ που κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο νεανικός ενθουσιασμός, θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή29 Σεπτεμβρίου.

Ο γενικός διευθυντής τοιυ Φεστιβάλ της Νάουσας, κ. Νίκος Κουτσογιάννης, έκανε την παρακάτω δήλωση

“10 χρόνια αγαπάμε το σινεμά!

2004. Η αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού.

2013. Γιορτάζουμε δέκα χρόνια απολαυστικού σινεμά.

Δέκα χρόνια πριν μια παρέα ανήσυχων νέων οραματίστηκε τη δημιουργία ενός φεστιβάλ κινηματογράφου. Ενός φεστιβάλ διαφορετικού από τα άλλα. Ενός φεστιβάλ που θα έχει στο επίκεντρο τη νεανική δημιουργία. Ενός φεστιβάλ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του κινηματογράφου.

Αυτό που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο έγινε πραγματικότητα. Με πολλή δουλειά, διάθεση, επιμονή και υπομονή. Με διακριτή ταυτότητα, σαφείς στοχεύσεις, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Δέκα χρόνια μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας έχει κατορθώσει να είναι το σημαντικότερο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, να βρίσκεται συνεχώς στην πρωτοπορία και να αποτελεί πρότυπο υγιούς ανάπτυξης.

10 χρόνια. 1800 ταινίες. 1700 δημιουργοί. 75 χώρες. Εικόνες. Συναισθήματα. Μουσικές. Εθελοντισμός. Ζωντάνια. Δημιουργικότητα.

10 χρόνια Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Για τον πολιτισμό. Στην πράξη.”