Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας την επίλυση θεμάτων που αφορούν τους μόνιμους διορισμούς και τα πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι αδιόριστων, αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Μακεδονίας-Θράκης και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, με την οποία συζήτησαν τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι καθηγητές, όπως η ανάγκη διορισμών αναπληρωτών, η έγκριση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, η εξίσωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, τα κενά στα σχολεία κ.ά.

«Τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι μεγάλα. Πέρυσι είχαμε 140 αναπληρωτές γενικής αγωγής στη Θεσσαλονίκη και φέτος ο αριθμός τους είναι 11. Στην ειδική αγωγή εγκρίθηκαν οι μισές αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι για την παράλληλη στήριξη» ανέφερε ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ, Γιάννης Λαθήρας.

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις το επόμενο διάστημα για να καθορίσουν το μέλλον και την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ