Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και μαθητών στο ΥΜΑΘ

Διαμαρτυρία μαθητών, γονέων και καθηγητών πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας -  Θράκης με αίτημα να εγκριθούν όλα τα εκπαιδευτικά τμήματα στις ομάδες προσανατολισμού των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί τα «κενά» εκπαιδευτικών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης είναι 200 στα σχολεία Γενικής εκπαίδευσης και 140 Ειδικής εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γ’ ΕΛΜΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική  των περικοπών και των συγχωνεύσεων, κλείνει ένα -ένα τα λεγόμενα ολιγομελή  στις ομάδες προσανατολισμού των ΓΕΛ. Με απίστευτη αναλγησία δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τσαλαπατάει τα όνειρα και τις προσπάθειες των μαθητών και αναστατώνει τη ζωή σχολείων, μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Προχωρεί στην απομάκρυνση και μετακίνηση  καθηγητών από τα συγκεκριμένα σχολεία, για να επικαλεστεί στη συνέχεια έλλειψη προσωπικού για τη μη λειτουργία τους».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη παρέμβαση έκαναν εχθές μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  με κατάληψη, κλείσιμο της Λεωφόρου Γεωργικής  Σχολής και πορεία. Ο Περιφερειακός Διευθυντής, παρότι γνώριζε εδώ και μέρες, απουσίαζε επιδεικτικά,  ενώ  παραβρίσκονταν με προκλητικό τρόπο Δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ.