Απειλές εκτόξευσε σήμερα μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις πως δεν θα αφήσει «κανέναν να νομίζει ότι μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Όπως πρόσθεσε, διαθέτει plan B που «δεν θα αρέσει» στους γιατρούς.
«Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι […] γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, είναι έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για την τροπολογία που αποσκοπεί στη μείωση των τιμών των φαρμάκων στην αγορά, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως με τα “ναι” που ήθελε να πει σε τέσσερα από τα άρθρα ήθελε απλώς να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να φανεί ότι δεν είναι αρνητικός σε όλα».
Σημειώνεται πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία έως τις 3 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και απολύσεων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.