114 κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα

Έντονη είναι η ανησυχία για τα μέτρα προστασίας που (ακόμα) δεν τηρούνται σε εργοστάσια και ευρύτερα σε χώρους δουλειάς, μετά την ανακοίνωση για τα 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για αποκρύψεις κρουσμάτων από την εργοδοσία αρκετών επιχειρήσεων.

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο διάστημα είχαμε σχεδόν 200 κρούσματα από άλλη κονσερβοποια στα Γιαννιτσά. Αυτό που είχε αποκαλυφθεί τότε μέσα και από καταγγελίες εργαζομένων ήταν η απουσία κάθε μέτρου προστασίας ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού και κυρίως η αποσιώπηση των κρουσμάτων μέχρι να τελειώσει η παραγωγή καθώς πρόκειται για εποχική εργασία που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών είχε κάνει τότε λόγο για παντελή έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών σχετικά με το τι γινεται στα εργοστάσια, με τον Νομό να έχει αφεθεί στην τύχη του. Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι ειναι και η πρώτη βδομαδα που είναι ανοιχτά τα σχολεία καθώς παρέμεναν κλειστά λογω κρουσμάτων στο νομό από την αρχή της σχολικής χρονιάς.