Προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο για νάρκες στον Έβρο και θέσπιση ιδιώνυμου για τα αδικήματα που διαπράττουν μετανάστες. Η κυβέρνηση έβαλε προεκλογικά το μεταναστευτικό στο επίκεντρο και παρουσίασε το κέντρο της Αθήνας ως αρένα στην οποία «κουμάντο κάνουν λαθρομετανάστες».
Η Χρυσή Αυγή σήκωσε το γάντι και με μια χυδαία ανακοίνωση που κινείται στα όρια της αστικής νομιμότητας προχώρησε την κυβερνητική πολιτική ένα βήμα παραπάνω.
Η ακροδεξιά οργάνωση ζητεί νάρκες και ειδικές δυνάμεις στον Έβρο αντί για κέντρα υποδοχής. «Κανένα «κέντρο υποδοχής» δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Οι μνημονιακοί υπουργοί κάνουν λόγο για τον περιορισμό λίγων χιλιάδων αλλοδαπών, τη στιγμή που ο συνολικός τους αριθμός στη χώρα ξεπερνά κατά πολύ τα 2 εκατομμύρια. Την στιγμή που τα σύνορά μας στον Έβρο είναι σουρωτήρι και καθημερινά εισβάλουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι περισσότεροι από 300 λαθρομετανάστες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
Παράλληλα η οργάνωση ζήτησε την «καταγγελία της συνθήκης της Οτάβα και εκ νέου διασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού», όπως επίσης και «άμεσα κατασταλτικά μέτρα για τη διαφύλαξη των χερσαίων συνόρων στον Εβρο και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή», ως λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Η Χρυσή Αυγή ζητά άμεση απέλαση όλων των μεταναστών, καθώς «κανένα κέντρο υποδοχής δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα».
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ζητούν να χαρακτηρίζεται «ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί παράνομος αλλοδαπός και οι ποινές να μην εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου» και να υπάρξει «ειδικός σχεδιασμός αστυνομικών επιχειρήσεων για τη σύλληψη και την επαναπροώθηση όσων ξένων έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα»
«Δε θυμήθηκαν απότομα τη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας τα ανδρείκελα του μνημονίου. Τέσσερις υπουργοί της συγκυβέρνησης συσκέπτονταν χθες επί ώρες για το πώς θα περιοριστεί η ραγδαία άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει άριστα ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Γνωρίζει επίσης ότι η Χρυσή Αυγή ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που χρόνια τώρα αγωνίστηκε σκληρά για την καταπολέμηση της τεράστιας εθνικής πληγής της λαθρομετανάστευσης» καταλήγει η ναζιστικής προέλευσης ανακοίνωση.