Δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με την αστυνομία πολιορκούσαν για αρκετή ώρα νωρίς σήμερα το πρωί τα γραφεία της αριστερής οργάνωσης ΣΕΚ (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην Ομόνοια επιχειρώντας να εισβάλουν μέσα με αφορμή την προσπάθεια δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατικής Αλληλεγγύης να φωτογραφίσει βιαιότητες εκ μέρους των αστυνομικών σε βάρος μεταναστών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΚ “Σήμερα Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 11.30πμ ομάδα αστυνομικών σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια. Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισα Μαρία Στύλλου, υπέυθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.”
Αυτόπτεις μάρτυρες τονίζουν ότι όταν διαπιστώθηκε πως αστυνομικοί χτυπούσαν μετανάστη κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα μέλη του ΣΕΚ διαμαρτυρήθηκαν. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με πρωτοφανή βιαιότητα λέγοντας μάλιστα ότι “Εμείς σας προστατεύουμε από τους μετανάστες”. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και ακροδεξιοί πολίτες οι οποίοι ανενόχλητοι προπηλάκιζαν τα μέλη του ΣΕΚ. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν μόνα τους από τον χώρο λίγο πριν την 1 το μεσημέρι.
“Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση των φασιστικών προκλήσεων και της συνεργασίας αστυνομικών με τις φασιστικές συμμορίες. Τέτοιες επιθέσεις είναι το επικίνδυνο αποτέλεσμα της εκλογικής εμφάνισης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της κάλυψης που απολαμβάνουν από κυβερνητικά και αστυνομικά κλιμάκια.Η συστηματική στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, μια ρατσιστική πολιτική που συνεχίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι το θερμοκήπιο αυτών των προκλήσεων.Η επίθεση σε γραφεία κόμματος της Αριστεράς, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε προεκλογική περίοδο είναι ανοιχτή απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας. ” τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΚ επισημαίνοντας ότι πρόκειται για “σαφής προειδοποίηση για τις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει μια άρχουσα τάξη πανικόβλητη από την άνοδο της Αριστεράς.”
“Το κίνημα των εργατών που αντιπαλεύει τις λεηλασίες των μισθών, των συντάξεων, όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στις εποχές των παρακρατικών και της «Καρφίτσας» μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη.Ως ΣΕΚ θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την αντίσταση στη ρατσιστική πολιτική και στις φασιστικές επιθέσεις μαζί με την αντίσταση στη βαρβαρότητα της Τρόικας και των Μνημόνιων μέσα από την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και της Αριστεράς.” σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση.
ΣΥΡΙΖΑ: Απειλή για την δημοκρατία η άνοδος της ακροδεξιάς