Χίλιες θέσεις εργασίας θα περικόψει η Volvo

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo ανακοίνωσε χθες ότι θα περικόψει εντός του έτους χίλιες θέσεις εργασίας, που αντιστοιχεί στο 5% του εργατικού της δυναμικού.

“Πριν από το τέλος του έτους θα έχουμε αναμφίβολα χίλια άτομα λιγότερα”, δήλωσε στο δημόσιο ραδιόφωνο SR ένας εκπρόσωπος, ο Περ-Άκε Φρέμπεργκ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα δηλώσεις του γενικού διευθυντή της εταιρείας Χάακεν Σάμουελσον, οι οποίες μεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης SVT.

Ο Σάμουελσον επικαλέστηκε την κακή κατάσταση της αγοράς αυτοκινήτων σημειώνοντας: “Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα”.

Σημειώνεται πως η Volvo, που ανήκει στην κινεζική Geely, τον περασμένο Σεπτέμβριο απασχολούσε 22.400 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Ήδη, το 2012, η εταιρεία περιέκοψε 1.100 θέσεις εργασίας.

Τέλος, το 2012 η Volvo πούλησε 422.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο, δηλαδή 6% λιγότερα σε σχέση με το 2011 με τις πωλήσεις της στην Ευρώπη να υποχωρούν κατά 10%.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνέλαβαν Παλαιστίνιο σκηνοθέτη υποψήφιο για Όσκαρ

Στην Βουλγαρική βουλή η παραίτηση της κυβέρνησης