Αυξήσεις 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 

Νέες αυξήσεις έρχονται απο το επόμενο έτος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μετά απο εισήγηση της εταιρίας προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, η αυξήσεις  αναμένεται να αγγίξουν το 37% σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη αύξηση θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Έθνους” η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει  κυβέρνηση και οι δανειστές.

Όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες, η κυβέρνηση υποχρεούται να τις εξαιρέσει απο τις εν λόγω αυξήσεις, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος,  χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα διευκρισνιστεί το εάν στις κατηγορίες αυτές  οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λοβέρδος: “Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει θα μείνει εκτός Βουλής”

Ψήφισμα από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που ολοκλήρωσε τις εργασίες της