in

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών: Μονόδρομος ο πανυγειονομικός και παλλαϊκός απεργιακός ξεσηκωμός

Φωτό: Μάριος Λώλος

Με ανακοίνωσή της η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών-Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, τοποθετείται για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης και σημειώνει πως τα συλλαλητήρια του ερχόμενου Σαββάτου οφείλουν να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι εξελίξεις με το Παίδων Πεντέλης καταρρίπτουν συντριπτικά το επιχείρημα των κοινοβουλευτικών συνδικαλιστικών παρατάξεων πως ο απεργιακός αγώνας των υγειονομικών δήθεν «θίγει την υγεία του λαού». Η αμείλικτη αλήθεια είναι πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή πως χωρίς αποφασιστική απεργιακή σύγκρουση η κυβέρνηση θα αναστέλλει την λειτουργία δομών ΠΦΥ, τμημάτων αλλά και ολόκληρων νοσοκομείων προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ που η ίδια κατεδαφίζει. Αυτό που διακυβεύεται άμεσα είναι το ίδιο το αγαθό της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης. Οι συνθήκες ωρίμασαν.

Επιμένουμε στην πρόταση που είχαμε διατυπώσει και ενόψει Πέμπτης 13/1 που δυστυχώς δεν είχε εισακουστεί . Τα συλλαλητήρια του ερχόμενου Σαββάτου 22/1 που έχουν ήδη ανακοινωθεί από φορείς και συλλογικότητες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις πρέπει να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα. Για την μεθεπόμενη εβδομάδα θα πρέπει να προκηρυχθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα 24ωρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών με συμμετοχή και όσο το δυνατόν περισσότερων άλλων κλάδων εργαζομένων (για Τετάρτη 26/1 ή Πέμπτη 27/1). Κλιμάκωση με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Φεβρουαρίου. Τα παραπάνω θα προτείνουμε τις αμέσως επόμενες μέρες στις διαδικασίες σωματείων και ομοσπονδιών, καθώς και στην ΑΔΕΔΥ κατά την σύσκεψη που καλεί την Τρίτη 18/1. Θεωρούμε πως ο ανένδοτος απεργιακός αγώνας για την ανατροπή αυτής της άθλιας πολιτικής είναι μονόδρομος.

Απαιτούμε από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να σταθούν αυτήν την φορά στο ύψος τους και να μην υπακούσουν στις σκοπιμότητες των ηγεσιών των κοινοβουλευτικών συνδικαλιστικών παρατάξεων για επικοινωνιακές κινήσεις εκτόνωσης, προεκλογικής αποχαύνωσης και μικροκομματικής περιχαράκωσης.

Εμείς όταν λέμε ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ (ένα σύνθημα που κάποιοι το απαξίωναν από πρόπερσι ως «οπαδικό», «γηπεδικό» και «οπορτουνιστικό» πριν το υιοθετήσουν οψίμως πριν λίγους μήνες) ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.

Ο λαός θα σώσει τον λαό με παλλαϊκό αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό για την λαϊκή υγεία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, ενάντια στην φτωχοποίηση, ενάντια στην κρατική καταστολή. Όχι με αδιέξοδες και εν λευκώ προεκλογικές αναθέσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» του Βιμ Βέντερς στο cine ΒΑΚΟΥΡΑ

Νέα κινητοποίηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από τον Ζ’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης