in , ,

Απορρίφθηκε το αίτημα για παρουσία φωτορεπόρτερ στη δίκη της Ζάκι – Λώλος: «Για τον ιστορικό του μέλλοντος και για την κοινωνία»

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου να μην επιτρέψει την παρουσία φωτορεπόρτερ στην δίκη για την δολοφονία της Ζάκι. Ακολουθεί η ενημέρωση από τη σελίδα ZackieOh Justice Watch:

«Πρόεδρος: Το αίτημα για την αίθουσα δε θα γίνει δεκτό, θα είμαστε σε επικοινωνία και με τους δημοσογράφους, δεν υπάρχει πρόθεση να μην υπάρχει δημοσιότητα, αλλά 10 φορές το μηνα εγώ πρέπει να είμαι στην Ευελπίδων, όπως και η εκ δεξιών και εξ αριστερών μου, οπότε 10 μέρες το μήνα ή και 8 θα είναι οι μέρες που θα μπορεούμε να συνεδριάζουμε ουσιαστικά και μπορεί να συμπέσουν οι μέρες αυτές με τις μέρες που θα δικάζεται η Μάνδρα. Αν θελετε να γίνει η διαδικασία σε έναν εύλογο χρόνο, δεν αποκλείουμε κανέναν, δεν αποκλείουμε τη Διεθνή Αμνηστία ή κάποιον άλλο, αλλά θελουμε να τηρήσουμε και την ΚΥΑ. Δεν έχουμε απαλλαγή δυστυχώς από τις άλλες μας υπηρεσίες. Ας σημειωθεί ότι απορρίπτεται αίτημα για μεταφορά σε άλλη αίθουσα.

Παπαρρούσου: [αίτημα για την παρουσία φωτορεπόρτερ] όπως και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που επιτράπηκαν φωτογραφίες.

Πρόεδρος: Σε ποιες διατάξεις βασίζεται το αίτημα; Να καταγραφεί με φωτογραφίες; Να βιντεοσκοπηθεί;

Μπόλαρη: Επειδή καταγράψαμε τη δίκη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουμε τη διαδικασία, μας έδιναν τη δυνατότητα με το νόμο των προσωπικών δεδομένων να καταγράψουμε.

Λώλος: και για τον ιστορικό του μέλλοντος και για την κοινωνία.

Φίλος Ο.: Να μη γίνεται αναφορά σε άλλη δίκη, να τηρείται το μέτρο, να μην άγεται σαν τη δίκη του αιώνα.

Πρ: Δεκάλεπτη διακοπή.

ΔΙΑΚΟΠΗ: 10.30

Συνέχεια της διαδικασίας στις 10:47

Παπαρρούσου: Να σας δώσω γραπτώς το αίτημά μας και εναλλακτικά υπάρχει και η αίθουσα Δ4. Και σχετικά με το αίτημα των φωτορεπόρτερ…

Παπαπαντολέων: Σχετικά με το αίτημα των φωτορεπόρτερ υπάρχει η σχετική διάταξη, αρ. 8 του 3090/2002.

Γιαννελάκης: Να πούμε και εμείς από την πλευρά των αστυνομικών, για το αίτημα έχουμε αντίρρηση και πρέπει να δείξετε μια μεγάλη προσοχή. Είναι έξω στο δρόμο, εκτίθενται λόγω επαγγέλματος και αν υπάρχει κάποια αποτύπωση…

Αυτοί οι άνθρωποι ειναι οικογενειάρχες, και δεν πιστεύω το δικαστήριό σας να θέλει να φέρει ευθύνη αν πάθουν κάτι στο μέλλον.

Εισαγγ: Εγώ κα πρόεδρε, προτείνω ότι πρεπει να απορριφθεί το αίτημα για φωτογράφιση, να υπάρξουν περισσότεροι δημοσιογράφοι, να καλύπτεται έτσι η αναγκη για δημοσιότητα. κρίνω ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα των φωτορεπόρτερ.

Παπαρρούσου: Κατ’ αρχήν επιτρέπεται η δημοσιότητα και αν κάποιος διαφωνεί προβάλλονται αντιρρήσεις. Στη δίκη της ΧΑ είχαμε και εικόνα που ήταν πολύ σημαντιική, δεν γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των παραγόντων αυτής της δίκης, μην αποψιλώσουμε κάθε έννοια δημοσιότητας.

Πρ: [Το δικαστήριο] Αποφαίνεται για την παρουσία έως 4 δημοσιογράφων, η παρουσία φωτογράφων δε θα γίνει δεκτή. Ως προς τις οργανώσεις: ένας παρατηρητής από το παρατηρητήριο, ένας από τη Διεθνή Αμνηστία, και ένας από τη ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση, να προχωρήσουμε.

Αναγνωστόπουλος: Αν μπορέσουμε, γιατί είναι πολυπρόσωπη η δίκη, δύο δευτερόλεπτα να συνεννοηθούμε μεταξύ μας οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Πρ: Περάστε για λίγο έξω όλοι.

Διακοπή για λίγη ώρα στις 11:01.

Συνέχεια της διαδικασίας στις 11:17

Πρόεδρος: Ποιες ημερομηνίες να δούμε; [κατεβαίνει η έδρα για να συσκεφθεί προκειμένου να ορίσει επόμενες δικασίμους]

Διακοπή 11:23».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Οκτώβρη

ΔΑΣ-ΟΑΣΘ: Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με σεμινάρια αλλά με μέτρα στους χώρους εργασίας