in ,

Απορρίφθηκε η προσωρινή αίτηση των ασφαλιστικών που κατέθεσε ΜΚΟ απειλώντας μετανάστρια με έξωση

Νέα συγκέντρωση την Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Μια πρώτη πολύ σημαντική νίκη κέρδισε σήμερα η Μ. μετανάστρια με δύο ανήλικα παιδιά από το Αφγανιστάν, καθώς απορρίφθηκε η προσωρινή αίτηση των ασφαλιστικών που κατέθεσε η ΜΚΟ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες συλλογικοτήτων, την απειλεί άμεσα με έξωση από το σπίτι της. Το Room 39 και και η Ανοιχτή Συνέλευση Stop War on Migrants καλούν αύριο Παρασκευή στις 9:15 στο γενικό δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν οι συλλογικότητες «η  ΜΚΟ ” ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ” απειλεί άμεσα με έξωση από το σπίτι της την Μ., μετανάστρια με δύο ανήλικα παιδιά από το Αφγανιστάν. Την Πέμπτη 10/03 απορρίφθηκε η προσωρινή των ασφαλιστικών που κατέθεσε η μκο και την Παρασκευή 11/03 στις 9:15 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της οικογένειας. Μαζί με αυτές τις κινήσεις, η ΜΚΟ “ΔΡΑΣΕΙΣ” ζητάει και το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε “παράβαση” της εκδοθείσας απόφασης, καθώς και την κάλυψη των δικαστικών εξόδων από την ίδια την μετανάστρια(!)».

«Από το στοίβαγμα πολλών οικογενειών στο ίδιο σπίτι και τις υποσχέσεις-απειλές της συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι θα χωρίσει την Μ. από τα παιδιά της εάν δε φύγουν, μέχρι τη «πολυπόθητη» δικαστική κατοχύρωση του δικαιώματος για να εισβάλει η αστυνομία στο σπίτι της και να την βγάλει, τα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, τα οποία επικαλείται η ΜΚΟ, γίνονται δυσδιάκριτα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα ένταξης, όπως προφασίζονται ότι εξυπηρετούν πολλές ΜΚΟ, μιας και, εκτός του ότι πετάνε στον δρόμο την οικογένεια, τα παιδιά θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο στη μέση της σχολικής χρονιάς. Εφόσον η «ΔΡΑΣΕΙΣ» δεν κατάφερε να κάμψει τις αρνήσεις της Μ. να βγει από το σπίτι της, κίνηση η οποία συμπεριλαμβάνεται σε έναν συνολικότερο αγώνα των μεταναστριών για το μπλοκάρισμα των εξώσεων εδώ και μήνες, ακολούθησε άλλη τακτική. Κατοχυρώνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκει να βάλει την αστυνομία μέσα στο σπίτι, σκηνικό το οποίο έχουμε ξαναδεί το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα, όπου μπάτσοι έσυραν μεταναστευτική οικογένεια έξω από το διαμέρισμά της και την συνέλαβαν» τονίζουν οι συλλογικότητες που έχουν βρεθεί στο πλευρό της μετανάστριας.

Σημειώνουν ακόμη πως η πλέον παράφορα προκλητική στάση των ΜΚΟ συνοδεύεται από παράλληλες εξελίξεις στην αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους. Αυτές αφορούν το άδειασμα των σπιτιών και τη περικοπή των στεγαστικών θέσεων που παρέχονται σε μετανάστριες, φαινόμενο που έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες με σκοπό τον αποκλεισμό και εγκλεισμό τους σε κέντρα κράτησης και καμπς-και ως συνεπακόλουθο τον πλήρη εκτοπισμό τους από τον αστικό ιστό.

Σύμφωνα με τις συλλογικότητες, από τον περασμένο Νοέμβρη που διέρρευσε η εσωτερική υπουργική οδηγία στις τοπικές ΜΚΟ να “επισπεύσουν” το άδειασμα των σπιτιών, έρχεται να επιβεβαιώσει η νέα ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι από 16 Απριλίου 2022, οι θέσεις του προγράμματος στέγασης “ESTIA II” θα περιοριστούν σε 10.000 από 27.000 που διέθετε το 2021, με προοπτική το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022. Έτσι, το επιχείρημα που χρησιμοποιείται συχνά από τις ΜΚΟ για να πραγματοποιεί εξώσεις, αλλά και στη συγκεκριμένη υπόθεση της Μ., ότι “καταχράζεται” στεγαστική θέση από άλλους δικαιούχους, αποτελεί ένα αντιφατικό σημείο.

«Η ΜΚΟ “Δράσεις” και κάθε επίδοξη ΜΚΟ με τις ανάλογες διαθέσεις θα μας βρίσκει ενωμένες -ντόπιες και μετανάστριες- απέναντί τους. Οι μετανάστριες δεν είναι μόνες τους. Είμαστε μαζί τους χτίζοντας κοινότητες αγώνα, ενάντια στην κρατική αντιμεταναστευτική πολιτική και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι συλλογικότητες ζητώντας την άμεση απόσυρση της αίτησης για ασφαλιστικά μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Σε κινητοποιήσεις καλούν οι ζαπατίστας ενάντια σε όλους τους πολέμους του κεφαλαίου

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη για μία νέα Αριστερή Συλλογικότητα