in , , ,

Απεργία στην Ειδική Αγωγή για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και καθηγητών

Για την Πέμπτη 18 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η 24ωρη απεργία στην Ειδική Αγωγή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, έτσι ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία τα οποία συνεχίζουν όλη αυτή την περίοδο την δια ζώσης λειτουργία τους. Τα δεκάδες κρούσματα, με αποκορύφωμα το θάνατο μαθητή του ΕΕΕΕΚ του Πειραιά αλλά και γονέα μαθητή Ειδικού Σχολείου, αναδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αδυναμία της κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, βάζοντας την υγεία και τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ακόμα και παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε κίνδυνο.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις 16/3/2021, εξαιρώντας τα ειδικά σχολεία, με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μαθητών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των Ειδικών σχολείων.

Μετά τους θανάτους μαθητή ΕΕΕΕΚ του Πειραιά και γονέα μαθητή ειδικού σχολείου, το υψηλό ποσοστό αναστολής λειτουργίας των ειδικών σχολείων λόγω κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και συνεχών εκκλήσεων συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων για την επικινδυνότητα της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας τους, για άλλη μία φορά το θέμα της υγείας και της ζωής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας!

Δεν έχει εμβολιαστεί κανένας εκπαιδευτικός, ΕΕΠ, ΕΒΠ από το προσωπικό των ειδικών σχολείων μέχρι σήμερα.

Δεν έχει παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο για τα ειδικά σχολεία εδώ και μήνες.

Δε γίνονται τακτικοί έλεγχοι για covid- 19, εντός των ειδικών σχολείων.

Τα ειδικά σχολεία βρίσκονται σοβαρό κίνδυνο λειτουργίας και υποστελέχωσης λόγω των αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού.

Στα τμήματα των Ειδικών σχολείων, λεωφορεία, χώρους συγκέντρωσης, οι περισσότεροι μαθητές δεν φορούν μάσκα.

Ζητάμε ότι προβλέπεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας να αφορά όλους τους μαθητές, γενικών και ειδικών σχολείων!

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 16320-ΦΕΚ B 996 – 13.03.2021– Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, προβλέπεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Ολοήμερων σχολείων) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνασίων και Λυκείων) και διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021.

Βάση της κήρυξης της από 16/2/2021 απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των νέων μέτρων, όλοι οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ πανελλαδικά μπορούν να δηλώσουν απεργία λόγω της καθολικής αναστολής όλων των σχολικών μονάδων γενικής εκπαίδευσης. Γίνεται σαφές ότι δεν μπορούν να δηλώσουν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, παρά μόνο απεργία.

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα βρίσκεται την Τετάρτη 17 Μαρτίου στο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στις 18:30 στο Σύνταγμα και την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στο Υπουργείο Παιδείας στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνεται στις 12.00μ.μ. για τα ειδικά σχολεία.

Καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ ΕΒΠ, μέλη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, να οργανώσουν με τη συνεργασία των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ανήκουν στις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις δράσεις τους βάση της απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την Πέμπτη 18/3/2021 καθώς και για τις επόμενες εβδομάδες που ισχύει το καθολικό Lockdown και η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.

Επίσης το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 18/3/2021 για όλους τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ σε σχολεία γενικής που εργάζονται εξ αποστάσεως και ΚΕΣΥ που επιθυμούν να συμπαρασταθούν στις προγραμματισμένες δράσεις των οικείων ΣΕΕΠΕΑ για τα ειδικά σχολεία από τις 11:00π.μ έως τη λήξη του ωραρίου.»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει:

«Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία!

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία ούτε μπορεί η κυβέρνηση να ασκεί μια καθαρά επικοινωνιακή πολιτική κάθε μέρα από τα συστημικά Μ.Μ.Ε.

Όλοι όσοι εργάζονται στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους. Την ίδια στιγμή, όμως, το Υπουργείο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για:

την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και την μείωση του συγχρωτισμού παιδιών από διαφορετικές περιοχές
την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού έτσι ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα
την πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα
τη συχνή και με κεντρικό σχεδιασμό, πραγματοποίηση τεστ, την καταγραφή, τον εντοπισμό και κυρίως τη συστηματική υγειονομική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
τον άμεσο εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όλων των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων αλλά και των μαθητών για τους οποίους κάτι τέτοιο είναι ιατρικά ασφαλές και είναι απαραίτητο.
Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγουν να υποβαθμίσουν τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες. Η Δ.Ο.Ε. θα αξιοποιήσει κάθε δυνατό μέσο προάσπισης της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Απαιτούμε:

Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία!
Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.
Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών.
Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις!

Την Πέμπτη 18/3 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Τώρα πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εργατικά Σωματεία Θεσσαλονίκης: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μάρτη

«Διακρατικά εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα: επαναπροωθήσεις στον Έβρο, το Αιγαίο και την ενδοχώρα»