Αντίθετος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στην οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εργοδοτικών οργανώσεων με την κυβέρνηση, είναι ο πρόεδρος της Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
«Η επιμελητηριακή κοινότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αντίθετοι με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως άλλωστε και με κάθε άλλο μέτρο που αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια απομειώνει την ανταγωνιστικότητά τους και της ελληνικής οικονομίας κατ’ επέκταση» αναφέρει ο Κωσταντίνος Μίχαλος.
Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, πρέπει να καταστεί σαφές ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως αυξήσεις εργοδοτικών εισφορών και εισφορών των εργαζομένων. Αυτό που απαιτείται είναι να συνδυαστεί με νέο αναπτυξιακό πλαίσιο και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, κατά τον ίδιο.
«Τα επιμελητήρια, για τον λόγο αυτό, κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, προκειμένου να συνεκτιμηθεί σε κάθε απόφαση για το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού» προσθέτει και καταλήγει ότι «το πλαίσιο αυτό αποτελεί μία νέα ρεαλιστική βάση συζήτησης για μία αναπτυξιακή μεταρρύθμιση».
