Βρισκόμενη στο πλευρό των συναδέλφων «για μια ΕΡΤ μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος» η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την αντίθεσή της στην τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, παρά και κόντρα στις συντριπτικά γενικευμένες διαφωνίες πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και θολώνει μια πραγματική νίκη.
Ενώ σήμερα ο κλάδος των εργαζομένων στα ΜΜΕ και ολόκληρη η κοινωνία θα έπρεπε με το άνοιγμα της ΕΡΤ, κυριολεκτικά, να γιορτάζει τη νίκη της δημοκρατίας, τη νίκη ενός πρωτόγνωρου αγώνα των εργαζομένων, η επιλογή Ταγματάρχη διαμορφώνει αρνητικό κλίμα. Ακυρώνει τις πραγματικά ελπιδοφόρες προοπτικές που ανοίχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και πλουραλιστική, που με απελευθερωμένους τους εργαζόμενούς της θα υπηρετεί την ενημέρωση και τον πολιτισμό που απαιτεί και έχει ανάγκη η κοινωνία.
Είναι προφανές ότι το νέο δεν αρκεί να εξαγγέλλεται. Το νέο που όλοι προσδοκούσαμε και για το οποίο ως συνδικαλιστική παράταξη αγωνιστήκαμε δεν μπορεί να υπηρετηθεί από πρόσωπα που και διαδρομή και συμβολισμούς και περιεχόμενα έχουν.
Είναι τουλάχιστον άστοχο η από όλους αναμενόμενη νέα αφετηρία για την ΕΡΤ, που σηματοδότησε, παρά τις όποιες ελλείψεις του, ο σχετικός νόμος, να καθορίζεται από μια επιλογή, η οποία παραπέμπει ευθέως στο αμαρτωλό παρελθόν και η οποία συνδέεται ευθέως, αφενός με πολιτικές συρρίκνωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και αφετέρου με φανερές ή κρυφές σχέσεις υπηρέτησης με πολλούς τρόπους των ιδιωτικών ΜΜΕ.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος συμμερίζεται τις ανησυχίες και συντάσσεται με του συναδέλφους, οι οποίοι επί 23 μήνες αγωνίστηκαν ανυποχώρητα για την ΕΡΤ. Εκφράζει την αντίθεσή της στην τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίσει να μάχεται, σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων, για μια ΕΡΤ πραγματικά ανεξάρτητη και πλουραλιστική, μακριά από τις παθογένειες και τις αρρώστιες του παρελθόντος»