in , ,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ως εδώ με τις διώξεις για χάρη των επιχειρηματικών συμφερόντων

«Η απόπειρα φίμωσης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας δεν θα περάσει, αλληλεγγύη στην Στ. Πουλημένη και το Alterthess» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το γεγονός ότι μπαίνουν στο στόχαστρο η ενημερωτική ιστοσελίδα Alterthess και η δημοσιογράφος Σταυρούλα Πουλημένη μέσω της προκλητικής αγωγής του στελέχους της Ελληνικός Χρυσός, Ευστάθιου Λιάλιου. Πρόκειται για μια προκλητική απόπειρα φίμωσης και οικονομικής εξόντωσης που βάζουν στο στόχαστρο τη μαχόμενη δημοσιογραφία, την ελευθεροτυπία και συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το πρόσχημα για αυτήν την επίθεση ήταν δημοσίευμα της περασμένης χρονιάς (27/10/2020) που αφορούσε ένα πραγματικό γεγονός: την καταδίκη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για τη ρύπανση του νερού στη Β. Χαλκιδική.

Επειδή το Alterthess και η Στ. Πουλημένη ούτε αγνόησαν ούτε υποβάθμισαν την είδηση αντιμετωπίζουν μια εξωφρενική αγωγή με την απαίτηση αποζημίωσης 100.000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους για την περίπτωση μη συμμόρφωσης. Αυτά γιατί για τα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός η αναφορά στο γεγονός της καταδίκης τους δεν είναι είδηση, αλλά… παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί εδώ και καιρό με πληρωμένες δημοσιεύσεις και διαφημίσεις σε φιλικά της ΜΜΕ να κάνει το άσπρο μαύρο, χτίζοντας ένα πλαστό κοινωνικό και «φιλοπεριβαλλοντικό» προσωπείο, την ώρα που επιδίδεται σε ένα τεραστίων διαστάσεων περιβαλλοντικό έγκλημα στη ΒΑ Χαλκιδικής. Έχοντας συνηθίσει σε αυτή την αντιμετώπιση δεν έχει ανοχή στη δημοσιογραφία που είναι ανεξάρτητη από συμφέροντα.

Εξάλλου η συστηματική στήριξη από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, με νομοθετικές πρωτοβουλίες και κινητοποίηση σύσσωμου του κρατικού μηχανισμού, έχουν τροφοδοτήσει την αλαζονική στάση της Ελληνικός Χρυσός. Εξάλλου συστηματική είναι η δίωξη όσων αγωνίζονται ενάντια στη δράση των χρυσοθήρων.

Η δίωξη αυτή που στοχοποιεί το Alterthess και τη Στ. Πουλημένη είναι ολοφάνερα μια επιχείρηση εκφοβισμού της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, κάθε φωνής που προσπαθεί να παραμείνει αδέσμευτη από επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα. Ουσιαστικά η Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι η καταστροφική δράση της στη Β. Χαλκιδική θα παραμείνει στο απυρόβλητο, ενώ οι συνέπειες στο περιβάλλον και τους κατοίκους, οι αγώνες τους, η κρατική καταστολή θα καλυφθούν από ένα σκοτεινό πέπλο σιωπής.

Η ίδια η πραγματικότητα αποδομεί πλήρως το δήθεν «φιλοπεριβαλλοντικό» προφίλ της και το παραμύθι των «επενδύσεων» που δίνουν θέσεις εργασίας, με τα οποία προσπάθησε να διχάσει την τοπική κοινωνία.

Η επίθεση των σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων στην ελευθεροτυπία και τα συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα, δε θα μείνει αναπάντητη. Θα ξεσκεπαστεί η σκευωρία και η δύναμη της αλληλεγγύης θα κερδίσει. Το κίνημα ενάντια στην ασυδοσία των χρυσοθήρων της Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Κάτω τα χέρια από την ελευθεροτυπία και τις δημοκρατικές ελευθερίες
Ως εδώ με τις διώξεις για χάρη των επιχειρηματικών συμφερόντων
Αλληλεγγύη στην Στ. Πουλημένη και το Alterthess».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είναι ανάγκη της Θεσσαλονίκης: Να ανοίξει το «Λοιμωδών», στελεχωμένο και εξοπλισμένο

25η Νοέμβρη: Στους δρόμους, για να παύσει η έμφυλη βία και καταπίεση