in

Ανοίγουν το χορό των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ οι ένστολοι

Ανοίγουν το χορό των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ οι ένστολοι

Ανοίγουν για άλλη μία χρονιά φέτος οι ένστολοι την αυλαία των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, διοργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν είναι:

– η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών

– η επιστροφή των αναδρομικών -κατ’ εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας

– η διάσωση των ασφαλιστικών τους ταμείων

– και η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους, διεμήνυσαν πως εάν συνεχιστεί η απαξιωτική πολιτική σε βάρος των Σωμάτων Ασφαλείας, θα ρίξουν «μαύρο» στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

«Με λόγια καρδιάς απευθυνόμαστε στους πολίτες, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ακάλυπτους. Θα αφήσουμε ακάλυπτους μόνο αυτούς που συμπεριφέρονται απαξιωτικά στα Σώματα Ασφαλείας, που γράφουν στα ‘παλιά τους τα παπούτσια’ αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οδηγούν τους θεσμούς στην κατρακύλα, στην οποία θα συμπαρασυρθούν και οι δικοί τους πολιτικοί χώροι. Η πορεία τους θα είναι κατακόρυφα πτωτική» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. «Μπορεί -πρόσθεσε- κάποιος να ψηφίσει ξανά αυτούς που τους γράφουν στα ‘παλιά τους τα παπούτσια’ και τους κοροϊδεύουν; Όχι».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η απειλή του «μαύρου» συνιστά «εκβιασμό», ο Χρ. Φωτόπουλος τόνισε: «Δεν εκβιάζουμε κανέναν», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να αναζητήσουν κι άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, όπως η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κάνει πράξη από το βήμα της 79ης ΔΕΘ τις δεσμεύσεις και το ενδιαφέρον του για τους ένστολους. Αναφερόμενος, τέλος, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να είναι ξεκάθαρος απέναντι στους ένστολους.

Την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας κατήγγειλε με τη σειρά του κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος. Μίλησε για μειώσεις θέσεων στο Σώμα σε μία χρονική συγκυρία που -όπως σημείωσε- το Λιμενικό έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες και έργο στον τομέα της μετανάστευσης και το οργανωμένο έγκλημα.

Στις περικοπές που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Κάκαλος. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, από τα 1.800 οχήματα που διαθέτει το Σώμα, τα 1.250 είναι ηλικίας από 10-30 ετών και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πυροσβεστών και να κατανοήσει το δύσκολο έργο τους. «Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Εάν δεν διορθώσει τις αδικίες εμείς θα είμαστε στους δρόμους» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

Με 79-71 επικράτησε η εθνική μπάσκετ της Αργεντινής