Αναστέλλεται το χαράτσι στην Ιταλία

H κυβέρνηση του Λέτα στην Ιταλία αποφάσισε να ανασταλεί η πληρωμή της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας. Η σχετική προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης έληγε στο τέλος Ιουνίου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επανακαθοριστεί ο συγκεκριμένος φόρος (που είναι γνωστός με το αρκτικόλεξο Imu), έως τον Αύγουστο.

Η απόφαση για αναστολή του Imu ισχύει και για τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα γεωργικής χρήσης, όχι όμως για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, παρά τα επίμονα αιτήματα που έχουν προβάλλει οι κλαδικές ενώσεις.

Ακόμα, όπως έγινε γνωστό η λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση μετατίθεται από την 31η Ιουλίου στην 31η Δεκεμβρίου του 2013 ενώ καταργείται και η διπλή αμοιβή για όσους βουλευτές και γερουσιαστές ασκούν παράλληλα καθήκοντα υπουργών ή υφυπουργών.

“Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα. Το μέτρο αυτό είναι μόνιμο, θα συνεχίσει δηλαδή να ισχύει και στο μέλλον”, ανέφερε ο Λέτα σχετικά με το μέτρο για τους βουλευτές ενώ για το μέτρο για το φόρο ακινήτων σχολίασε: “οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Λεμεσό

Στον τελικό της Eurovision Αγάθωνας και Koza Mostra