in , , ,

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στο φοιτητικό κίνημα από Τούρκους φοιτητές

Αυτούς που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αυτούς που έχουν κοινά προβλήματα να αντιμετωπίσουν, ποιος θα μπορέσει να τους πείσει να αλληλοσκοτωθούν; Αυτό και τίποτα άλλο δεν κρατάμε από την ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου που δίνουν κι αυτοί τις δικές τους μάχες αυτή την περίοδο.

Γιατί όσο κι αν επελαύνει ο εθνικισμός σε περιόδους όπου κυριαρχεί η σιωπή στην κοινωνία, όταν οι άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο για να παλέψουν για το δίκιο τους, η ειρήνη και η φιλία μεταξύ των λαών, ξανακερδίζουν τον χαμένο χώρο πολύ γρήγορα. Και μάλιστα σε πείσμα των κυβερνήσεων, των φασιστών, των εμπόρων όπλων, των πολυεθνικών.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Σήμερα είναι Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στον τοποθετημένο από το κράτος πρύτανη στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Γνωρίζουμε ότι η αντίστασή μας δεν περιορίζεται σε αυτό το πανεπιστήμιο, αυτή την πόλη, αυτή τη χώρα. Αυτοί που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις στην περιοχή μας, αυτοί που συλλαμβάνουν τους φίλους μας, στοιβάζουν τις αστυνομικές τους δυνάμεις στη γειτονιά μας δεν έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτούς που αντιστέκονται στην καταπίεση σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα χαιρετίζουμε τους συντρόφους μας στην Ελλάδα που άναψαν τη φλόγα της αντίστασης διακηρύσσοντας πως δεν θέλουν αστυνομία στις σχολές τους. Με τη σειρά μας διακηρύσσουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες προς αυτούς/ές και πως η αντίστασή μας είναι ίδια. Η κυβέρνηση της Ελλάδας περιόρισε την είσοδο στα πανεπιστήμια χρησιμοποιώντας τον κορονοϊό ως δικαιολογία. Οι φοιτηές δεν μπορούν να μπουν. Αλλά η αστυνομία μπορεί! Στοχεύουν να περάσουν έναν ειδικό νόμο που επιτρέπει σε ομάδες της αστυνομίας να σταθμεύουν μόνιμα εντός των σχολών στην Ελλάδα. Οι σύντροφοί/σές μας εκεί το απέρριψαν και οι διαδηλώσεις τους επεκτείνονται από τους δρόμους της Αθήνας σε άλλες πόλεις.

Το πανεπιστήμιο Βοσπόρου επίσης είναι κατειλημμένο από αστυνομικούς με στολές και πολιτικά. Ο περιβάλλων χώρος του πανεπιστημίου, της γειτονιάς μας είναι μπλοκαρισμένος μόνιμα από εξοπλισμένα αυτοκίνητα, τζιπάκια και οδοφράγματα της αστυνομίας. Γνωρίζουμε ότι καθημερινά είμαστε υπό επιτήρηση σε κάθε βήμα που κάνουμε. Στα φοιτητικά μας εστιατόρια όπου οι τιμές ανεβαίνουν για τους φοιτητές, οι αστυνομικοί τρώνε τσάμπα. Μας παρακολουθούν σε κάθε γωνία εντός και γύρω της πανεπιστημιούπολης. Αυτά τα μπλόκα σε Τουρκία και Ελλάδα δείχνουν ότι οι ισχυροί σε όλο τον κόσμο φοβούνται αυτούς που αντιστέκονται και πολεμούν την αδικία επειδή γνωρίζουν τη δύναμη της ενότητάς μας. Σε αντίθεση με τους στρατούς της αστυνομίας που συγκεντρώνονται στα ιδρύματά μας, η δύναμή μας βγαίνει από τα δίκαια αιτήματά μας. Και ξέρουμε ότι αυτοί που δολοφόνησαν τον Αλέξη είναι μία από τα ίδια με αυτούς που δολοφόνησαν τον Μπερκίν και είναι αυτοί που σήμερα έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμιά μας. Θα αντισταθούμε μέχρι να φύγουν με τους εντολοδόχους πρυτάνεις τους.

Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία δεν θα επιτρέψουμε μη-εκλεγμένους κρατικά-τοποθετημένους πρυτάνεις και αστυνομία στις σχολές. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη συλλογική μας αντίσταση.

Καμία ελευθερία στην απομόνωση, είτε όλοι μας, είτε κανείς!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η απαγόρευση έσπασε στην πράξη: Μαζική φοιτητική πορεία στη Θεσσαλονίκη (φωτό και βίντεο)

Οι στάχτες μίας αγάπης