Δεν εκβίασα με παραίτηση, δήλωσε ο Αν. Λοβέρδος μιλώντας στο Mega σχετικά με την ενδοκυβερνητική κόντρα που προέκυψε για τις διαθεσιμότητες.
Ο Αν. Λοβέρδος τόνισε πως ζήτησε χρόνο, καθώς «κανείς δε θα δεχόταν να χτυπήσει στο ψαχνό, να κάνει ανθρωποθυσίες, χωρίς να ξέρει τι κάνει» ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως θα βρεθεί λύση τις επόμενες μέρες.
Ερωτηθείς αν υπήρχε δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά πως δε θα γίνουν άλλες απολύσεις πριν αναλάβει το υπουργείο, τόνισε πως η γενικότερη αναφορά την οποία και αποδέχθηκε, είναι ότι η κυβέρνηση αλλάζει σελίδα και «ό,τι ήταν να γίνει με τις απολύσεις, έχει ήδη γίνει».
Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι υπερασπίζεται τη θέση του ΠΑΣΟΚ να τεθεί σε συζήτηση στην τρόικα και στην κυβέρνηση το θέμα των διαθεσιμοτήτων. Ωστόσο δήλωσε ότι “πως ποτέ δε θα έβαζε τη χώρα σε κίνδυνο και πως η αφετηρία του δεν έχει καμιά σχέση με συντεχνιασμό.”
Ο κ. Λοβέρδος, είπε τέλος πως η κόντρα μεταξύ των δυο υπουργείων ήδη υπήρχε χωρίς να δινει περισσότερες λεπτομέρειες.
