“Ανακοινώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. και από μέλος του κόμματος ή της όποιας επιτροπής αυτού, μιας και ουδέποτε μου δόθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής μου στα δρώμενα”, ανακοίνωσε η Αγγελική Ήμελλου, υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Παράλληλα, απο τους Ανεληάρτητους Έλληνες αποχώρησε και ο υποψήφιος βουλευτής Κεφαληνίας και Ιθάκης Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος εξηγεί τους λόγους της απόφασής του: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένου ότι πριν από δέκα μέρες είχα εκφράσει την αντίδραση μου στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης μου από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Επανέρχομαι ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους μου που με τίμησαν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Θα ήθελα να σας πω ότι επειδή δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να γίνω ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρώ από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θα ήθελα επίσης να δηλώσω ότι ο αντιμνημονιακός αγώνας που ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια θα συνεχιστεί. Ραντεβού στους αγώνες».