Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με κλιμάκιο των δανειστών, οι οποίοι ζήτησαν συνολική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών
Εμπλοκή φαίνεται να προκύπτει στο κυβερνητικό πλάνο που ήθελε το αμέσως προσεχές διάστημα να δημοσιοποιείτο η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια και σε δεύτερη φάση για τα «κόκκινα» δάνεια των φυσικών προσώπων. Νέα απαίτηση της τρόικας είναι να διευρυνθούν τα κριτήρια και οι παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη για μια «ρύθμιση – πακέτο», και το πιθανότερο είναι ότι το σχετικό πλαίσιο θα καθυστερήσει περαιτέρω και θα κατατεθεί προς ψήφιση μετά την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στις αρχές Νοεμβρίου. Εμπλοκές φαίνεται να προκύπτουν και με το ασφαλιστικό.
Για εκβιαστικές πρακτικές τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια» κάνουν λόγο 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση σήμερα, κι εκτιμούν πως, «μέσω μιας επιμελώς συγκαλυμμένης, αλλά στην πραγματικότητα στυγνής εκμετάλλευσης της αδυναμίας των εξαθλιωμένων δανειοληπτών, οι τράπεζες θα επιτύχουν την εμφάνιση των “κόκκινων” δανείων ως εξυπηρετούμενων και επαρκώς διασφαλισμένων, μειώνοντας τις ζημιές τους, ενόψει και των αναμενόμενων νέων stress tests».
Πηγή: tvxs.gr
