Σε κλοιό μαζικών αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησαν διαδηλώσεις συλλογικοτήτων και οργανώσεων της αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για τα δικαιώματα της lgbtqi κοινότητας από το Συντριβάνι. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε από την Καμάρα η πορεία σωματείων, οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιτροπών αγώνα ενάντια στην καύση απορριμμάτων και τις εξορύξεις χρυσού καθώς και φεμινιστικών οργανώσεων. Στην συγκέντρωση της Καμάρας συμμετείχαν και αυτόνομα σχήματα φοιτητών/τριών του ΑΠΘ.
Μαζική ήταν και η πορεία των συνδικάτων που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και της ΕΔΟΘ. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των εργαζομένων από την Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας καθώς και πολλών σωματείων εργαζομένων από νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας που ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ. Νωρίτερα οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας (ΒΛΦ) εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος έπινε καφέ στην Αριστοτέλους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν σε έντονους τόνους την αγανάκτησή τους για την απόλυσή τους και κατηγόρησαν τον υπουργό Εργασίας ότι δεν «έχει ελέγξει τις παρένθετες εταιρείες του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν επίσης διανομείς οι οποίοι ζήτησαν τη λήψη μέτρων προστασίας, τόσο κατά τις διανομές όσο και για τον κορωνοϊό και την ενίσχυσή τους με ένσημα βαρέων και ανθυγιεινών.
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ παρουσία του γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Αγγελάκη όπου και ολοκλήρωσαν την πορεία τους.
Στις διαδηλώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές βάζοντας στο στόχαστρο την κυβερνητική πολιτική για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, την απουσία ενίσχυσης του ΕΣΥ, την εκτεταμένη απορρύθμιση της εργασίας, την άνοδο της φτώχειας και της ανεργίας, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα πανεπιστήμια λόγω της ΕΒΕ. Οι οργανώσεις διαδήλωσαν ακόμη ενάντια στην εγκατάληψη των πυρόπληκτων κατοίκων σε όλη τη χώρα, την καταστολή των δικαιωμάτων, τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και τον εντεινόμενο ρατσισμό ενάντια στους πρόσφυγες.
Οι διαδηλωτές απ’ όλες τις υπόλοιπες προσυγκεντρώσεις κατευθύνθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην ΧΑΝΘ και στην Καμάρα.
Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασαν επεισόδια στους κύκλους των αντιεμβολιαστών και των ακροδεξιών που πραγματοποιούσαν νωρίτερα συγκεντρώσεις στον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι συγκεντρώσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους ως προς την μαζικότητά τους και δεν ξεπέρασαν σε συμμετοχή τα 3.000 άτομα. Επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα 150 ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης πετώντας μολότοφ και πέτρες. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και της αύρας νερού ενώ στη συνέχεια προέβη σε προσαγωγές. Η πορεία των αντιεμβολιαστών διαλύθηκε λίγη ώρα αργότερα στο ύψος του Λευκού Πύργου.