in

Ο υπαρκτός κίνδυνος να κόψει το κεφάλι του ο Βορίδης. Του Απόστολου Λυκεσά

Ο υπαρκτός κίνδυνος να κόψει το κεφάλι του ο Βορίδης. Του Απόστολου Λυκεσά

Το μόνο που δεν είπε το επιτελικό στέλεχος, υπουργός και υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, είναι ότι θα επικυρήξει όσους πολίτες θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή. Όλα τα άλλα, όμως, τα είπε, δείχνοντας ότι το μετροπαθές ύφος που καλλιεργούσε, σε σημείο να υπάρχουν άνθρωποι που έλεγαν ότι είναι «κεντρώος», ήταν μόνο για τις εκπομπές του Μέγκα.

Το τυφλό ακροδεξιό του πιστεύω αποκρυσταλλώθηκε, προχθές, στον Ασπρόπυργο όπου, διόλου τυχαία, με τις καμέρες ανοιχτές, είπε: «“Η δικιά μας η γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι και αν είναι εκείνο το οποίο χρειάζεται να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. Για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι»!

Αποκάλυψε, δηλαδή, το βαθύτερο ιδεολογικό υπόστρωμα των προεκλογικών μηνυμάτων φόβου που καλλιεργεί η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο που μισούν και φοβούνται, όσο την αριστερά. Τα συναισθήματά τους είναι τόσο πρωτόγονα που βρίσκονται λίγο πριν το σημείο που θα μισούν και τους αριστερόχειρες.

Μην πείτε, λοιπόν, στον κ. Βορίδη ότι από το 1864 ο παθολογοανατόμος Πιερ Πωλ Μπόκα διατύπωσε το… ανήκουστο συμπέρασμα πως μιλάμε με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, γιατί είναι ικανός να δώσει όρκο σιωπής σαν ιησουίτης καλόγερος.  Αλλά, αυτό, δεν είναι το χειρότερο. Μην του πείτε ότι το 96% των δεξιόχειρων  έχουν το κέντρο του λόγου τους στο αριστερό ημισφαίριο γιατί μπορεί να φορέσει ζουρλομανδύα. Μην του πείτε, ότι το αριστερό ημισφαίριο θεωρείται το πολιτισμένο, ενώ το δεξιό, είναι μη εξελιγμένο, σχεδόν απολύτως ζωώδες, ακαλλιέργητο, και παρασύρεται από τυφλά ένστικτα ενώ καθοδηγείται από χυδαίες ορμές ή, ακόμη, πως το αριστερό τμήμα του εγκέφαλου αναλύει λογικά, σχεδόν σειριακά ενώ, το δεξιό είναι ένας συναισθηματικός βλάκας, ένας δούλος εξαρτημένος από τον αφέντη του. Μην του πείτε ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου προγραμματίζει το μέλλον ή ότι  ο  Λουί Παστέρ ανακάλυψε πως όλες σχεδόν  οι πρωτεΐνες των ζωικών οργανισμών του πλανήτη αποτελούνται από αριστερόστροφα αμινοξέα. Ότι δηλαδή, συμβαίνει το… τρομαχτικό: όλος ο γενετικός μηχανισμός, το ξακουστό DNA, βασίζεται πάνω σε ενός είδους υλικά που κι αυτά είναι αριστερόστροφα. Δεν θέλω να φανταστώ τι είδους προληπτική ευγονική μπορεί να σκεφτεί ο κ. Βορίδης για να μην παραδώσει την βιολογία του είδους μας σε αριστερές ροπές.

Για να μην προκληθούν κι άλλες παρενέργειες μην πείτε στον Βορίδη  ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν συνδέσει ετυμολογικά τη λέξη “αριστερός” με θετικής αντίληψης λέξεις (π.χ. άριστος) και ότι οι περισσότεροι από τους λαούς που οι Έλληνες θεωρούσαν βάρβαρους ταύτιζαν το καλό και το σωστό με… το δεξιό.

Υπάρχει και κάτι περίπλοκο, παρά ταύτα το ίδιο ύποπτο, από το οποίο μάλιστα με τίποτα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε, και είναι η ασθενής πυρηνική δύναμη η οποία υπάρχει ανεξαρτήτως κάθε επιθυμίας μας, κι είναι η ρημάδα, τόσο αριστερόστροφη που ο νομπελίστας Βόλφανγκ Πάουλι αναρωτιόταν μήπως “ο Θεός είναι ελαφρώς αριστερόχειρας” κι ένας ακόμη νομπελίστας ο Άμπντους Σαλάμ ισχυριζόταν ότι όλο το σύμπαν “είναι ένας Κύκλωπας με αριστερό μάτι”. Μην το πείτε κι αυτό του κ. Βορίδη γιατί μπορεί να βάλλει τους Κλίνγκον να επιτεθούν στη γη.

Τέλος, μην τυχόν και σας ξεφύγει, ότι η έννοια της θρησκευτικότητας, το “σημείο του Θεού” διαχέεται  στον προμετωπιαίο φλοιό, στον κερκοφόρο πυρήνα και τη  νήσο, εδράζεται δηλαδή για τα καλά και στα δυό ημισφαίρια και στο δεξιό αλλά, φευ, και στο αριστερό.  Μη λαθέψετε και του τα πείτε γιατί είναι ικανός, τόσο αποφασισμένος που είναι, ακόμη και να κόψει το κεφάλι του με αυτοσχέδιο τσεκούρι καταμεσίς της Βουκουρεστίου προκειμένου να μην παραδώσει την εξουσία στην αριστερά.

*Όλα τα στοιχεία προέρχονται από το βιβλίο “Το σύμπαν των εγκεφάλων” του Γιώργου Χ. Παπαδόπουλου και του Ηλία Κούβελα, εκδόσεις  University Studio Press, 2011

**Ο δημοσιογράφος του ρ/σ “Στο Κόκκινο 93,4” Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο “Κόκκινο 93,4” την εκπομπή “Ορθά- Κοφτά” με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00- 12:00

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φόροι στους πλούσιους, παροχές στους φτωχούς

Focus στο παράδειγμα της Κοινωνικής Κουζίνας Αλληλεγγύης Κατερίνης. Της Μπέττυς Σκουφά