Προσωπικά δεν είμαι σε κάποια φαρμακευτική αγωγή και γενικότερα αποφεύγω τα φάρμακα, τα εμβόλια, τα αντιγριπικά και τις ενέσεις, οπότε δυσκολεύομαι να ταυτιστώ με αυτό το «φτηνά και ποιοτικά φάρμακα για όλους» και στην παρέα σπάμε πλάκα με ιστορίες του τύπου «λαϊκές αγορές φαρμάκων χωρίς μεσάζοντες» και «δωρεάν διανομή φαρμάκων», γιατί τα φάρμακα δεν είναι τρόφιμα και είναι αναγκαία όχι σε όλους, αλλά μόνο σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Αν πάνω σε αυτό βάλεις και το θέμα της υπερσυνταγογράφησης, ότι δηλαδή στην Ελλάδα, εξαιτίας της ιδιαίτερης μαλακίας του Έλληνα στα θέματα υγείας, οι γιατροί γράφουν πολύ συχνά φάρμακα που ο «ασθενής» δεν τα έχει ιδιαίτερη, ή και καθόλου, ανάγκη, τότε τα πράγματα μπλέκονται περισσότερο.
Αν πας βέβαια σε ένα δημόσιο νοσοκομείο τα πράγματα γίνονται απλά με τη μία και είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς είναι όχι μόνο η διάλυση του ΕΣΥ, ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ, αλλά να το τινάξει στον αέρα, να το κάνει κομματάκια, να το λιώσει και να μην μπορείς να το μαζέψεις ούτε με το κουταλάκι. Θα μπορούσες να πεις πως αυτό που συμβαίνει με τα δημόσια νοσοκομεία είναι ένα μέρος του σχεδίου «καμένη γη», αυτού δηλαδή που προετοιμάζει να παραδώσει στην κυβέρνηση της Αριστεράς η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. Σε αυτό το σχέδιο είναι πιθανό να εντάσσεται και η διάλυση – ή η βουλγαροποίηση – της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκων, που εντάξει ανήκει προφανώς σε μεγάλους επιχειρηματίες, αλλά αφενός παράγει ελεγμένο και ποιοτικό φάρμακο και αφετέρου υπάρχει πεδίο συνεννόησης για φθηνότερες τιμές.
Η ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη από το Μάιο του 2010 έκανε καθαρό το πως βλέπει τα πράγματα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την «ταχύτητα» που ήταν μετά την ένταξη της στην ευρωζώνη και να μπει σε αυτή που βρίσκονται τα κράτη που ανήκαν στο ανατολικό μπλοκ και περισσότερο συγκεκριμένα να γίνει μία δεύτερη Βουλγαρία, μία γενόσημη Βουλγαρία. Αυτό φαίνεται και μέσα από το πώς προσεγγίζουν τα πράγματα και διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, που υποστηρίζουν ότι η έξοδος από την κρίση βρίσκεται στα να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα νεοφιλελεύθερο τσίρκο, όπου οι πολλοί καλοί άνθρωποι θα ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας και τα καθίκια θα αυξάνουν διαρκώς τα πλούτη τους. Η ιστορία της γενόσημης Βουλγαρίας προχωράει με διάφορους τρόπους, στη θέση της ΕΡΤ υπάρχει η ΥΕΝΕΔ των Κεδίκογλου – Καψή, στη θέση του εργατικού δικαίου υπάρχουν τα αιτήματα του ΣΕΒ, στη θέση των μισθών υπάρχουν μισθοί – μαϊμού και πάει λέγοντας. Όλα αυτά κάνουν απίστευτα επιτακτικό το αίτημα για μία άλλη Ευρώπη, οπότε τα δύσκολα δεν τελειώνουν το Μάιο, ή και νωρίτερα, που οι πολλοί καλοί άνθρωποι θα δώσουν τον πούλο στην ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς.
Ο alterthess ιανός