Σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους οι ελαιοπαραγωγοί Χαλκιδικής

Μετά από είκοσι ημέρες διαδηλώσεων και αποχής από την συγκομιδή της πράσινης ελιάς σταματούν τις κινητοποιήσεις τους οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, αποδεχόμενοι την τιμή των 80-85 λεπτών το κιλό.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 
«Οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής μαζί με τους συναδέλφους μας του Στρυμωνικού κόλπου με τον εικοσαήμερο, πρωτοφανή σε μαζικότητα και αποφασιστικότητα αγώνα μας, με τις συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις μας διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στις εξευτελιστικές τιμές που προσφέρουν οι έμποροι, που δεν καλύπτουν ούτε το μισό κόστος παραγωγής.
Η ακαμψία των εμπόρων που ενθαρρύνονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, ή αδιαφορία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, ούτε καν να χτυπήσει το καρτέλ των εμπόρων, που όπως αναγνώρισε ο αρμόδιος υπουργός στη Βουλή λειτούργει και μας ληστεύει και η προδοτική στάση των συμβιβασμένων συνεταιριστικών και αγροτικών ηγεσιών, μας οδήγησαν σε απογοήτευση.
Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουμε έστω και τα λίγα ψίχουλα που μπορούμε να πάρουμε με τις εξευτελιστικές τιμές των εμπόρων, καθώς μέρα με τη μέρα οι ελιές κινδυνεύουν να γίνουν ακατάλληλες, αναστέλλουμε τον αγώνα μας.

Σταματάμε την αποχή μας από τη συλλογή της ελιάς, θα συνεχίσουμε όμως να εκφράζουμε με όλους τους τρόπους την αγανάκτηση και την οργή μας ενάντια σε αυτούς που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και κάνουν ασύμφορη την ελαιοκαλλιέργεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κηρύχθηκε ο Ισημερινός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κλείνει για 3 ημέρες το Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΠΘ για διαμαρτυρία