Είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΘ με εξαγορά μετοχών του Δημοσίου θέλει ο ΕΒΕΘ

Στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, με εξαγορά μετοχών του Δημοσίου, επιθυμεί να συμμετάσχει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ) της πόλης.

Την πρόταση εξαγοράς μετοχών κατέθεσε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΛΘ, Στέλιο Αγγελούδη, ο επικεφαλής του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, αναφέροντας ότι σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια τα τοπικά επιμελητήρια είναι μέτοχοι και μάλιστα με υψηλά ποσοστά συμμετοχής.
Η πρόταση κατατέθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΒΕΘ, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Αγγελούδης.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας του ΟΛΘ με ξένο στρατηγικό επενδυτή, προκειμένου να πραγματοποιηθούν γρήγορα οι απαραίτητες μεγάλες επενδύσεις εκσυγχρονισμού.
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει η νέα διαδικασία «fast track» για τις επενδύσεις, ενώ έθεσε υπόψη του κ. Αγγελούδη την πρόταση του Επιμελητηρίου για στήριξη της κρουαζιέρας με την επιδότηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, που θα «δένουν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελούδης επανέλαβε ότι ο ΟΛΘ προχωρά άμεσα στη δημοπράτηση της επέκτασης της 6ης προβλήτας και στην προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για την επιλογή συμβούλου, που θα αναλάβει την υποστήριξη για το κέντρο logistics και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
Επίσης, προχωρά στην επικαιροποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης για την κατασκευή μαρίνας στην πρώτη προβλήτα, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού.
Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρξει συνεργασία ΕΒΕΘ-ΟΛΘ, προκειμένου να επιλυθούν ταχύτερα θέματα, όπως η προώθηση της κρουαζιέρας και η άρση της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης.
Αναδημοσίευση από in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αύριο η δίκη των τριών μαθητών από τα Γιάννενα

Άρση απαγόρευση για το 3ο Φεστιβάλ των αφρικανών γυναικών