in

ΕΚΘ: Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ

ΕΚΘ: Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την οικονομικά επιζήμια και αντικοινωνική πολιτική της κατ’ εντολή της Τρόικας και προχωρά στο ξεπούλημα του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, διαλύοντας ουσιαστικά τον όμιλο ΔΕΗ και προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του Ηλεκτρικού Ρεύματος της χώρας μας και αποτελεί εθνική υποδομή για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της Ελλάδας», προσθέτει το ΕΚΘ.

Στη συνέχεια, τονίζεται: «Η απόφαση για ξεπούλημα του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για 350 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που η εμπορική του αξία ξεπερνάει τα 8 δις. ευρώ, αποτελεί ένα μεγάλο σκάνδαλο καθώς πλήττει την κοινωνία και την οικονομία της χώρας».

«Επιπλέον, οι συνέπειες αυτής της παράλογης απόφασης θα βαρύνουν για άλλη μια φορά τα ελληνικά νοικοκυριά, τη στιγμή που 350.000 οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα», συμπληρώνει το ΕΚΘ.

Τέλος, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεση της στα σχέδια ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ και ζητά να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και η κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φύλακες ή σκυλοπνίχτες; Του Σταύρου Καπάκου

Παρέμβαση του Κοινωνικού Ιατρείου στο ΑΧΕΠΑ