Χουντής: Παρέμβαση του εισαγγελέα για τη δήλωση-σιωπής στους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε ο Νίκος Χουντής, για τη δήλωση-σιωπής που επιβάλλεται στους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ, ακόμα και απέναντι στις Δικαστικές Αρχές.
 
Σε συνέχεια της χθεσινής “ερώτησης-καταγγελίας” του Νίκου Χουντή στον Επίτροπο Σεμέτα, για τη δήλωση-σιωπής που καλούνται να υπογράψουν, σήμερα, οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, (με την οποία τους απαγορεύεται να καταθέτουν στοιχεία, ακόμα και αν τους ζητηθούν για έρευνες που διεξάγει η Δικαιοσύνη), ο Έλληνας ευρωβουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε την άμεση παρέμβασή της, για να εμποδιστεί η φίμωση μαρτύρων για υποθέσεις που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα και στο μέλλον.
 
Σε χθεσινό δελτίο τύπου του Νίκου Χουντή, ο Ευρωβουλευτής αναρωτάται αν “μπορεί ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να εμποδίζει δικαστικές έρευνες, επικαλούμενος κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το στατιστικό απόρρητο;”
 
Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αναφέρεται σε διάλογο που έγινε προχτές στην ελληνική Βουλή, παρουσία του Επιτρόπου κ. Σεμέτα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος πήρε αποστάσεις από έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με την προστασία του στατιστικού απορρήτου, και με το οποίο ουσιαστικά τίθενται τεράστια κωλύματα σε ενδεχόμενες έρευνες δικαστικών ή άλλων Αρχών. 
 
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής καλεί την Κομισιόν να δηλώσει κατηγορηματικά ότι «στον Κανονισμό 223/2009 για το στατιστικό απόρρητο και στον Κώδικα Ορθής Πρακτικής η προστασία του στατιστικού απορρήτου δεν άφορα σε έρευνες δικαστικών ή/και φορολογικών αρχών»,
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρύτανης ΑΠΘ: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό – Λάθος η ιδιωτικοποίησή του

Όλοι στη Νεάπολη: Ο Βενιζέλος θα μοιράσει δουλειές!