Κύπρος: Σύγκληση Εθνικού Συμβούλιο στις 15 Μαϊου

Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε για την Τετάρτη 15 Μαϊου η προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ατζέντα του Συμβουλίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συζητηθούν οικονομικά ζητήματα αλλά και πολιτικά μεταξύ αυτών και η πρόταση του ΑΚΕΛ για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο και έξοδο από την ευρωζώνη.

Ανοιχτό παραμένει και το εθνικό θέμα καθώς εκκρεμεί η απόφαση για το χειρισμό των προσπαθειών εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών εν όψει και της επιμονής της τουρκικής πλευράς για άμεση έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου θα συναντηθούν στις 29 Μαΐου, προκειμένου να συμφωνήσουν πότε θα αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σκληρά μέτρα λιτότητας ανακοινώθηκαν στην Πορτογαλία

Έκρηξη στο κέντρο της Καλαμάτας