Δάνειο 153εκ για τον ΟΤΕ

Νέο δάνειο ύψους 153 εκατ. ευρώ, σήκωσε ο όμιλος ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής του εταιρείας στην Βουλγαρία, Cosmo Bulgaria Mobile EAD. Η νέα δανειακή σύμβαση είναι κοινοπρακτική και παρέχει τη δυνατότητα στις πιστώτριες τράπεζες να αυξήσουν τις δεσμευτικές συμμετοχές τους έως το τέλος Φεβρουαρίου 2013 έως μέγιστου συνολικού ποσό των 200 εκατ. ευρώ. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το δάνειο δίδεται χωρίς εξασφαλίσεις, έχει διάρκεια 4 έτη, πρόγραμμα αποπληρωμής βάσει χρεολυτικών δόσεων και περιθώριο 5,50% ετησίως πάνω από το Euribor.

Η έγκριση του δανείου αναμφίβολα αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ΟΤΕ, τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του οποίου βελτιώνονται σημαντικά. Η φήμη δε ότι η μητρική εταιρεία Deutsche Telekom θα υποβάλει σύντομα δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μειοψηφιών, έχει εκτοξεύσει τη τιμή της μετοχής και πλέον ο ΟΤΕ είναι η δεύτερη εταιρεία σε κεφαλαιοποίηση στη Σοφοκλέους. Παράλληλα οι ομολογιακές εκδόσεις του οργανισμού έχουν αναβαθμιστεί κοντά στην ονομαστική τους τιμή, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ικανότητα του οργανισμού να τα καταφέρει.

Παράλληλα κατά τη χθεσινή Γ.Σ. των μετόχων του οργανισμού, εγκρίθηκε συμφωνία πλαίσιο με την μητρική εταιρεία Deutsche Telekom, ύψους 9,3 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας από την μητρική εταιρεία στον όμιλο ΟΤΕ. Επίσης οι μέτοχοι του οργανισμού, ενέκριναν την αλλαγή του καταστατικού της επιχείρησης, βάση του οποίου πλέον ο ΟΤΕ μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες μέσου μαζικής επικοινωνίας.

 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1,38 εκ ευρώ για ένα ψάρι

ΚΚΕ: Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια