Δοκιμασία για την κυβέρνηση χαρακτήρισε το φορολογικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.Κυβερνητικά στελέχη τώρα, εισηγούνται την άμεση πραγματοποίηση αλλαγών σε ό,τι αφορά την κλίμακα και ζητούν η φορολόγηση με ποσοστό 45% να ισχύσει για εισοδήματα τουλάχιστον άνω των 50.000 ευρώ, έτσι ώστε να προστατευτεί -όσο αυτό είναι δυνατό- η μεσαία τάξη. Παράλληλα τα ίδια πρόσωπα ζητούν να υπάρξει ανάλυση για τα ποσά που θα λάβουν ως επιστροφή φόρου οι οικογένειες με παιδιά που θα χάσουν το αφορολόγητο.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε χθες συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, αναζητεί επειγόντως λύσεις έτσι ώστε να εκτονώσει την ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Τα προβλήματα όμως για πρώτη φορά αφορούν τόσο έντονα και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με πολλούς βουλευτές να τονίζουν ότι σε περίπτωση ψήφισης του φορολογικού, δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στις περιφέρειες τους.
Η συνάντηση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή. Στην ατζέντα εκτός από το φορολογικό θα είναι και ο νόμος για την ιθαγένεια, ακόμη ένα θέμα που δοκιμάζει τις αντοχές της συγκυβέρνησης με δεδομένες τις αντικρουόμενες απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των τριών κομμάτων.