Πολύ στενά φαίνεται να είναι τα περιθώρια επιστροφής του στο ΠαΣοΚ για τον πρώην υπουργό κ. Γ. Φλωρίδη, και μετά την αλλαγή της ηγεσίας στο κόμμα.
Ο κ. Φλωρίδης έχει τοποθετηθεί δημοσίως έναντι του ΠαΣοΚ και δεν μεταβάλλει, όπως λέει, τη θέση του: «Ο χώρος βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αυτό που χρειάζεται είναι ειλικρινής απολογισμός για όλη την ιδεολογική και πολιτική πορεία που έφερε το ΠαΣοΚ στην τραγική αυτή κατάσταση», αναφέρει.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ότι απαιτείται επίσης ένας ειλικρινής απολογισμός για τα 2,5 χρόνια της κυβερνητικής πορείας του ΠαΣοΚ «και μία περιγραφή τι θα ήθελε να κάνει για την Ελλάδα της δεκαετίας της κρίσης». Βεβαιώνει τέλος ότι δεν έχει, έως τώρα, συζητήσει με κανέναν για επανένταξή του στο κόμμα.
Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Θέμης Τζίμας
Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο Θέμης Τζήμας, μέλος του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.
«Δεν αναγνωρίζω ως νόμιμη την επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσυμφωνημένη και στημένη διαδικασία- παρωδία της 18ης Μαρτίου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του προς τον Μιχάλη Καρχιμάκη.