E&Y: Δυσκολα βιώσιμο το χρέος και μετά το κούρεμα

Δυσκολα βιώσιμη χαρακτηρίζεται η σχέση χρέους/ΑΕΠ ακόμα και μετά το κούρεμα σύμφωνα με την έκθεση της Ernst &Young στην οποία τονίζεται ότι πιθανόν να χρειαστεί να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας στην ελάφρυνση του χρέους.

Η έκθεση με τίτλο Eurozone Spring Forecaste επισημαίνει ότι φέτος θα είναι μια χρονιά προκλήσεων για την Ευρωζώνη, καθώς σημαντικά ποσά δημοσίου και ιδιωτικού χρέους θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν, σε ένα περιβάλλον πιστωτικής συρρίκνωσης, εντεινόμενης δημοσιονομικής λιτότητας και περικοπών θέσεων εργασίας.

Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη διαγραφή μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέους και τη συμφωνία για το δεύτερο σχέδιο διάσωσης, και υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί ένα πειστικό τείχος προστασίας γύρω από την Ιταλία και την Ισπανία, η ESF προβλέπει για το 2012 μια οριακή μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,5%, με εννέα από τις 17 οικονομίες των κρατών- μελών να συρρικνώνονται. Έτσι σύμφωνα με την ίδια αναμένεται σταδιακή επάνοδο σε ανάπτυξη από το 2013.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επείγουσα Εγκύκλιο για την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων έστειλε η ΓΣΕΕ

Ράιχενμπαχ: Αλλαγές σε όλο το δημόσιο τομέα