Συνεχίζει ακάθεκτη τις εκβιαστικές και αντεργατικές της πρακτικές η επιχείρηση Mercedes Benz Μ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ -ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , 8Ο χιλ. Εθν. οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Η εν λόγω επιχείρηση αφού υποχρέωσε τους 50 εργαζόμενους της για το διάστημα από 1/1/2011 έως τις 30/6/2011 να εργάζονται για 6 ώρες την ημέρα αντί του νομίμου ωραρίου των 8 ωρών ημερησίως, αφού εφήρμοσε για το διάστημα από 15/9/2011 έως τις 31/12/2011 καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας 4 ημερών την εβδομάδα τώρα τους υποχρεώνει να υπογράψουν νέα ατομική σύμβαση εργασίας με την οποία θα αμείβονται σύμφωνα με τη Ε.Σ.Σ.Ε αντί της κλαδικής. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει η Αυτόνομη Παρέμβαση στο ΕΚΘ «η ατομική σύμβαση εργασίας θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, θεωρημένη μάλιστα από τα ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής του εργαζόμενου, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να υπογράψουν ότι αποδέχονται να αμείβονται με το ημερομίσθιο της Ε.Σ.Σ.Ε. αντί της κλαδικής συλλογικής σύμβασης του Μετάλλου ( μείωση 396 ευρώ τον μήνα, για τους εργατοτεχνίτες).»
Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης στο ΕΚΘ , ενημέρωσε ήδη την Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικών Επιθεωρητών Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας, για την παράνομη αλλαγή των συμβάσεων εργασίας που προωθεί η επιχείρηση , και απαιτεί την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου τμήματος του ΣΕΠΕ για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Καλεί επίσης το Ε.Κ.Θ., την Ομοσπονδία Μετάλλου και το Συνδικάτο Μετάλλου Θεσσαλονίκης, «να παρέμβουν αποφασιστικά, ώστε να αποτραπεί ο στόχος της επιχείρησης, που είναι η κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης Μετάλλου» καθώς και τους εργαζόμενους «να μην υπογράψουν την αλλαγή των συμβάσεών τους , να μην αποδεχτούν την κατάργηση της συλλογικής τους σύμβασης και μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό της επιχείρησης» .