in ,

«ΟΧΙ» στις διώξεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέλη του κινήματος που δικάζονται

Σε δίκη οδηγούνται για άλλη μια φορά  για τη συμμετοχή τους στους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, γραμματέας του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη  απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τον Ιούνιο του 2017, για σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών και των funds.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα αλληλεγγύης του Συντονισμού, «παρόλο που το σαθρό κατηγορητήριο αποδομήθηκε στη δίκη, εισαγγελέας και η δικαστική έδρα προχώρησαν σε καταδικαστική απόφαση».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ο φανερός πολιτικός χαρακτήρας της καταδικαστικής απόφασης, όσο και της δίκης καθώς «εκφράζουν τον γενικευμένο αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής των κοινωνικών αγώνων, με απώτερο στόχο να επικρατήσει ο φόβος και η υποταγή του λαού απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα».

«Η δίκη των δυο αγωνιστών μας αφορά όλους κι όλες, όπως αφορά κάθε άνθρωπο που βλέπει την απειλή για το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, που επιβάλλεται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Πολύ περισσότερο όταν στις μέρες μας οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις πολλαπλασιάζονται σε φτωχογειτονιές και χωριά σε όλη την Ελλάδα.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να δικάζονται και να καταδικάζονται όσοι αγωνίστηκαν για τη λαϊκή κατοικία, ενώ έχουν ασυλία όσοι καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα και τα δημόσια αγαθά, όπως και τα κοράκια των τραπεζών και των funds» καταλήγει η ανακοίνωση του Συντονισμού καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Άνοιγμα σχολείων με κενά και προβλήματα στις υποδομές