Με νέα συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί.
Ο Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. σχολιάζει την προσφυγή της υπουργού Παιδείας στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η Απεργία-Αποχή του 90% και πλέον των εκπαιδευτικών (με βάση τις αντιαπεργιακές διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη και “επιχειρήματα” του τύπου ότι δεν ορίστηκε προσωπικό ασφαλείας) σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή «δείχνει ακριβώς το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να βάλουν φραγμό στην πολιτική της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου και πειθάρχησης/υποταγής των εκπαιδευτικών της».
Ο Σύλλογος αναφέρει πως ούτε «η “καθ’ υπαγόρευση” πρωτόδικη δικαστική απόφαση και η κρίση ως παράνομης της Απεργίας-Αποχής φαίνεται να πτοεί τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι με μεγάλα συλλαλητήρια την Παρασκευή 1/10 στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ηράκλειο κ.ά. έδωσαν την πρώτη απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν μαζικά ενωτικά κι ανυποχώρητα τον αγώνα για ”να μείνει και πάλι στα χαρτιά” η αξιολόγηση, να ανατραπεί συνολικά η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από αυτήν την απόφαση προσφεύγει στο Εφετείο για την ακύρωσή της ενώ παράλληλα ζήτησε από την υπερκείμενη τριτοβάθμια οργάνωση, την Α.Δ.Ε..Δ.Υ. να κηρύξει και εκείνη την απεργία αποχή, δίνοντας το μήνυμα της συνολικής εναντίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον αυταρχισμό, στον φόβο και στον πειθαναγκασμό για επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που μαζικά συμμετείχαν στην απεργία-αποχή και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα «ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία». «Με μαζικές γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να οργανώσουμε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί. Όμως παράλληλα χρειάζεται να υιοθετήσουμε ένα πιο μαχητικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με μαζικά συλλαλητήρια και συγκεκριμένα απεργιακά βήματα. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές έτσι ώστε να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση, η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων καθώς και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ιδιωτικοποιούν το σχολείο, που χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών».