Με κείμενο που φέρει τις υπογραφές 119 -εν ενεργεία και αποφοίτων- μεταπτυχιακών φοιτητών/ φοιτητριών και υποψηφίων διδακτόρων/ διδακτορισσών του τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ, οι υπογράφοντες/ υπογράφουσες ζητούν από το Τμήμα Φιλολογίας να τοποθετηθεί για τα περιστατικά αστυνομικής βίας της προηγούμενης εβδομάδας.
«Το όργιο θεσμικής τρομοκρατίας που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ είναι απόρροια του νομοσχεδίου που ψήφισε η Κυβέρνηση και χαίρει βαθιάς απονομιμοποίησης, γιατί ιεραρχεί τελείως διαφορετικές αναγκαιότητες από αυτές που πραγματικά έχουν τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από προσλήψεις ακαδημαϊκού προσωπικού, ώστε τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα να μην υπολειτουργούν, έχουν ανάγκη από προσωπικό φύλαξης, συντήρησης και καθαριότητας, από βιβλιοθήκες ανοιχτές, προσβάσιμες και πλήρως ενημερωμένες. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη να επιστρέψουν οι φοιτητές/τριες σε αυτά, που ένα χρόνο τώρα σπουδάζουν μέσα από οθόνες, κάμερες και μικρόφωνα. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστήμιου θα επέλθει μέσα από πρακτικές καθημερινής επιτήρησης, σκληρού φυσικού και ψηφιακού ελέγχου, προληπτικής καταστολής, δηλαδή από την καθημερινή παρουσία αστυνομικών και κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας πάνω από τα κεφάλια μας.» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ολόκληρο το κείμενο και οι υπογραφές:
«Τα γεγονότα της Δευτέρας 22/2/2021 είναι μία εικόνα που θυμίζει τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας και ταυτόχρονα συνιστά στιγμιότυπο από το ζοφερό μέλλον που θα επικρατήσει στις σχολές εάν εφαρμοστεί ο νόμος 4777/2021, τον οποίο ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση. Δηλώνουμε ευθύς εξαρχής ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν έχουν καμία θέση μέσα στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, είναι έννοιες αντίθετες και πρακτικές ξένες με τον ακαδημαϊκό χώρο και στέκονται απέναντι σε κάθε έννοια ελευθερίας, ατομικής, κοινωνικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, των διοικητικών και εργολαβικών εργαζομένων, των μελών ΔΕΠ, αλλά κυρίως των φοιτητ(ρι)ών που δέχθηκαν απρόκλητη, πρωτόγνωρη και αποτρόπαια βία, υπέστησαν βασανισμό σε κοινή θέα, προσπάθεια δημόσιου εξευτελισμού και συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ανάμεσά τους και δύο φοιτητές/τριες του τμήματός μας.
Η ανάλγητη στάση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, η οποία στηρίχτηκε σε ανυπόστατα ψεύδη, πριν αλλά και μετά το όργιο καταστολής, περί φθορών και εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, πρέπει να προβληματίσει όλες τις μερίδες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η κατ’ εξακολούθηση εκτόξευση ψευδών ειδήσεων συνάδει με πρακτικές άλλων μηχανισμών και χώρων, σίγουρα όχι του ανώτατου θεσμικού οργάνου που διοικεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, είναι υπόλογο και ελέγχεται από αυτή. Μάλιστα η ανάληψη ακέραιης της ευθύνης από μεριάς των Πρυτανικών Αρχών μάς προβληματίζει ακόμη περισσότερο, καθώς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα ούτε την ακαδημαϊκή τάξη αποκατέστησαν, πόσο μάλλον την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η συνεπής επίκληση της δημοκρατίας και της ελευθερίας μέσα στο πανεπιστήμιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι επιλεκτική και μονομερής, ειδικά όταν παίρνει την πιο ακραία της μορφή, αυτή της θεσμικής τρομοκρατίας των πάνοπλων δυνάμεων της ΕΛΑΣ.
Να θυμίσουμε εδώ ότι το ακαδημαϊκό Άσυλο, που τόσο έχει λοιδορηθεί τα τελευταία χρόνια, δεν αποτελεί τυχαία συνταγματική εγγύηση, καθώς περιφρούρησε την ακαδημαϊκή αλλά κυρίως την κοινωνική και πολιτική ελευθερία στους «χαλεπούς καιρούς του μισού λόγου». Πέραν τούτου προάσπισε και έδωσε πνοή στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των νέων ανθρώπων για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, αξιοπρεπή εργασιακή προοπτική, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες. Τα ζητήματα αυτά συνεχίζουν να τελούν υπό καθημερινή διακύβευση. Γι’ αυτό το ακαδημαϊκό άσυλο μπαίνει ξανά και ξανά στο στόχαστρο των κρατούντων, γιατί όσο υπάρχει αυτό οι αγώνες του λαού και της νεολαίας που παραμένουν ιστορικά ανεκπλήρωτοι θα συνεχίζονται μέχρι να δικαιωθούν.
Το όργιο θεσμικής τρομοκρατίας που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ είναι απόρροια του νομοσχεδίου που ψήφισε η Κυβέρνηση και χαίρει βαθιάς απονομιμοποίησης, γιατί ιεραρχεί τελείως διαφορετικές αναγκαιότητες από αυτές που πραγματικά έχουν τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από προσλήψεις ακαδημαϊκού προσωπικού, ώστε τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα να μην υπολειτουργούν, έχουν ανάγκη από προσωπικό φύλαξης, συντήρησης και καθαριότητας, από βιβλιοθήκες ανοιχτές, προσβάσιμες και πλήρως ενημερωμένες. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη να επιστρέψουν οι φοιτητές/τριες σε αυτά, που ένα χρόνο τώρα σπουδάζουν μέσα από οθόνες, κάμερες και μικρόφωνα. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστήμιου θα επέλθει μέσα από πρακτικές καθημερινής επιτήρησης, σκληρού φυσικού και ψηφιακού ελέγχου, προληπτικής καταστολής, δηλαδή από την καθημερινή παρουσία αστυνομικών και κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας πάνω από τα κεφάλια μας.
Όλοι εμείς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε εν ενεργεία και απόφοιτοι/ες μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες και (υποψήφιοι/ες) διδάκτορες/διδακτόρισσες του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ και δηλώνουμε τη βαθιά εναντίωσή μας στα γεγονότα της Δευτέρας 22/2/2021.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους/ες τους/τις συλληφθέντες/είσες φοιτητές/τριες και ζητάμε την αθώωσή τους από τις κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες που τους/τις βαραίνουν. Καλούμε σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους συλλογικούς φορείς φοιτητ(ρι)ών και εργαζομένων αλλά και τα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου, τις Συνελεύσεις Τμημάτων και τις Κοσμητείες να μην σιωπήσουν αλλά να ορθώσουν το ανάστημά τους και να εναντιωθούν στην αυταρχική και αντιδημοκρατική εκτροπή που άρχισε ήδη να επιτελείται μέσα στο πανεπιστήμιο από την εφαρμογή του νόμου 4777/2021, προτού αυτή γίνει μια ανυπόφορη και απειλητική πραγματικότητα για όλους/ες μας. Πιο συγκεκριμένα, καλούμε το Τμήμα Φιλολογίας να τοποθετηθεί δημόσια για τα πρωτόγνωρα συμβάντα που έλαβαν χώρα λίγα μέτρα μακριά από τη Σχολή μας ενώ δύο από τους/τις συλληφθέντες/είσες τυγχάνουν φοιτητές/τριες του Τμήματος.
Γιατί ειδικά τέτοιες στιγμές, όπως θα έλεγε και ο Αρ. Μάνεσης, καθηγητής συνταγματικού Δικαίου, «η σιωπή δεν είναι χρυσός» αλλά «λίβανος και σμύρνα, προσφορά στην υπηρεσία των κρατούντων».
Μέχρι στιγμής υπογράφουν οι:
1) Αδαμίδης Εμμανουήλ Αθανάσιος, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
2) Αθανασοπούλου-Αντωνίου Νάντια, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
3) Αμανάκης Σταύρος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
4) Αμπατζής Στράτος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
5) Ανανιάδης Χρήστος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Θεωρητική Γλωσσολογία
6)Ανδριώτη Λέιλα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
7) Αντωνιάδης Παναγιώτης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
8) Αντωνοπούλου Κωνσταντίνα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
9) Αντωνοπούλου Σταυρούλα, Διδακτόρισσα, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
10) Αποκατανίδου Ευθυμία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
11) Αποστολάκη Ελισάβετ, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία
12) Αποστολάκη Τιτίκα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
13) Αποστολόπουλου Ειρήνη, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Θεωρητική Γλωσσολογία
14) Βαγγελοκώστας Γιάννης, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
15) Βαρσαμόπουλος Βασίλειος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
16) Γαλέντζας Ιωάννης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
17) Γανίδου Εύα, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Νεοελληνική Φιλολογία
18) Γαργάλας Δημήτριος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
19) Γεωργάρα Ανδρονίκη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
20) Γεωργούλα Μαρία, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
21) Γιώτη Άννα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
22) Γκικοπούλου Κατερίνα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
23) Δεληφώτη Μαρία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
24) Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
25) Δούκα Νίνα, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
26) Δουκάκη Μαρία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
27) Δρουγαλάς Κώστας, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
28) Εζίρογλου Αθανάσιος, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
29) Εμινίδου Σοφία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
30) Ζέρβου Ελένη, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
31)Θεριουδάκη Κατερίνα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
32) Καγιάννη Δήμητρα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Βυζαντινή Φιλολογία
33) Καλπαζίδου Γεωργία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
34) Καπετάνου Ιωάννα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
35) Καραγιοβάνης Απόστολος, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
36) Καραστάθη Δάφνη, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία
37) Καρατζόγλου Ορέστης, Διδάκτωρ, Κλασική Φιλολογία
38) Καραφώτη Ελένη, Διδακτόρισσα, Θεωρητική Γλωσσολογία
39) Κατσαβέλη Ελένη, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Νεοελληνική Φιλολογία
40) Κατσάμπας Χρήστος, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Κλασική Φιλολογία
41) Κατσίβελη Σταματίνα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
42) Κεμεντζετσίδης Μιχαήλ, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
43) Κλιγκάτση Μαίρη, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
44) Κόγιας Μιχάλης, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
45) Κοκκάρης Βαγγέλης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
46) Κοντού Ναταλία, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
47) Κοσκινά Ερμιόνη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία
48) Κούκος Κωνσταντίνος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
49) Κουτσού Πένυ, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
50) Κοψιδά Βαλλεριάνα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Κλασική Φιλολογία
51) Κριθαρίδου Όλγα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
52) Κύκλη Ολυμπία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
53) Κωνσταντινίδης Αντώνης, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
54) Κωνσταντίνου Ιωάννης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
55) Κωστόπουλος Γεώργιος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
56) Λαυκαρίδου Αηδόνα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
57) Λιάπη Μαρκία, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
58) Λουκαΐδου Άντρια, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
59) Λύγουρης Παναγιώτης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
60) Μαλιάτσου Κωνσταντίνα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
61) Μαμάτσιου Άννα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Βυζαντινή και Μεσαιωνική Φιλολογία
62) Μάνδυλα Μαρία Ελένη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
63) Μανούκας Δημήτρης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
64) Μαυροειδή Ελένη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία
65) Μεσηνιώτη Πωλίνα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Θεωρητική Γλωσσολογία
66) Μήλιου Τριανταφυλλιά, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
67) Μηλιώτη Φωτεινή, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
68) Μίχος Βασίλειος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
69) Μόσχου Γαλάτεια, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία
70) Μουταφίδης Άγγελος, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
71) Μπάντιου Ελένη, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
72) Μπισχινιώτη Δέσποινα, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Νεοελληνική Φιλολογία
73) Μποτέλη Στεφανία, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
74) Μπουσμπούκη Ελένη, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
75) Νικολάκη Ελένη, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
76) Νικολουδάκη Παρασκευή, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
77) Ντάσιος Δημήτρης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Λατινική Φιλολογία
78) Ντέντος Δήμος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Μεσαιωνική Φιλολογία
79) Ντόμπρουλου Δημήτρης, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
80) Ξιούφης Θεόδωρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Θεωρητική Γλωσσολογία
81) Παλαβράκης Γιώργος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
82) Παλιοτζήκα Ευσταθία, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
83) Παπαγεωργίου Μαίρη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
84) Παπαστουγιαννούδης Γιώργος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
85) Παπαφιλίππου Ίλια, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
86) Παρασκευά Βασιλική, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
87) Παρασκευά Μαρία, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
88) Παρπόρης Γιώργος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
89) Πατεράκη Ιωάννα, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία
90) Πατεράκης Γεώργιος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Θεωρητική Γλωσσολογία
91) Πατσιάλα Δανάη, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
92) Παυλίδη Γεωργία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία
93) Πετρίδη Μαρία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
94) Πετρίδου Ελένη, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Νεοελληνική Φιλολογία
95) Πιστοφίδου Λία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία
96) Ποπωβίδου Αναστασία-Μιλένα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
97) Πουλιού Κατερίνα, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
98) Ραφαηλίδου Σοφία, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
99) Ραχμάνης Ιωάννης-Ανδρόνικος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
100) Σακκά Κατερίνα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
101) Σερβίνη Αναστασία, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Νεοελληνική Φιλολογία
102) Σκούμβρου Αναστασία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία
103) Σουγανίδης Χριστόφορος, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Θεωρητική Γλωσσολογία
104) Σουκαλοπούλου Μαρία, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Γλωσσολογία
105) Σπαθαράκη Κατερίνα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
106) Στουγιανάς Πανταζής, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
107) Σώμογλου Άγγελος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
108) Τερμεντζής Νικόλας, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Νεοελληνική Φιλολογία
109) Τζιρίτα Ζαχαράτου Τώνια, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Γενική και Συγκριτική Γραμματολογία
110) Τοπαλίδου Αναστασία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
111) Τρούπη Πασχαλία, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία
112) Τσαβδαρίδου Ελένη Άννα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία
113) Τσαπακίδου Κική, Υποψήφια Διδακτόρισσα, Θεωρητική Γλωσσολογία
114) Τσιαρτσιάνης Κωνσταντίνος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
115) Τσιούγκος Αποστόλης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
116) Τσιούγκος Ιωάννης, Απόφοιτος Μεταπτυχιακού, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
117) Τυρπάνη Παναγιώτα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Νεοελληνική Φιλολογία
118) Χαλδογερίδου Μαρία Παναγιώτα, Απόφοιτη Μεταπτυχιακού, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία
119) Χερίδης Αχιλλέας, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Ιστορική και Βαλκανική Γλωσσολογία»