Με αφορμή την παγκόσμια μέρα νερού η Εναλλακτική Δράση για ποιότητα ζωής, η Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα SAVEGREEKWATER, η κίνηση εργαζομένων και συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ, η ομάδα Σπιθάρι, ο Σύλλογος Φίλων του αρχαιολογικού μουσείου Μαραθώνα ο Εξωραϊστικός σύλλογος Ζούμπερι και άλλες συλλογικότητες οργανώνουν σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις διαπιστωμένες από τη διεθνή εμπειρία ολέθριες επιπτώσεις της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης του νερού στη χώρα μας.
22 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα νερού – Πρόγραμμα κινητοποιήσεων
Συγκεκριμένα
11πμ Μαζική κινητοποίηση στο φράγμα του Μαραθώνα
Για διευκόλυνση στη μετακίνηση από το κέντρο προς το Μαραθώνα θα υπάρξει πούλμαν με κόστος 5 Ευρώ. (Η διαδρομή θα είναι η εξής 9 πμ Αναχώρηση από Βούλα ( στο πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας μπροστά στη εκκλησία του Αγ Ιωάννη ), Λ. Βουλιαγμένης με στάσεις στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Αλίμου(9.10 πμ) και στο Πολυκλαδικό Λύκειο(9.20πμ), Πλατεία Συντάγματος 9.30 πμ(Στάση πριν από τα φανάρια του Άγνωστου Στρατιώτη. Λεωφόρος Μεσογείων Στάση στο σταθμό Μετρό Εθνικής Άμυνας (9.45 πμ)
Δηλώσεις συμμετοχής και στάσης επιβίβασης τηλ 2108991145 – 6940308757
6μμ Ποδηλατοπορεία
Η συνάντηση και εκκίνηση θα γίνει από την Πλατεία Συντάγματος με συμβολικό προορισμό τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι. Η ποδηλατοπορεία στην επιστροφή θα καταλήξει στο αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου
8.30 μμ Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου
Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με προβολή οπτικού υλικού για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η βραδιά θα κλείσει με <<Πάρτι Νερού>> με τραγούδια εμπνευσμένα και αφιερωμένα στο νερό .