in , ,

Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ ζητούν υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ

Να ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ ζήτησαν ακόμη μια μέρα οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία την Τετάρτη το πρωί έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην τραγική κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία της πόλης, οι υγειονομικοί έχουν μείνει αβοήθητοι να αντιμετωπίσουν τις ολοένα και αυξημένες εισαγωγές ασθενών με Covid σε νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μια νόσου. Όπως επεσήμαναν σήμερα «η κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αντί να ενισχύσει με χρηματοδότηση το ΕΣΥ, μειώνει στο νέο προϋπολογισμό τις δαπάνες κατά 270 εκατ. ευρώ και κατά 69 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ. Η υποστελέχωση είναι τόσο βαθιά στο σύστημα υγείας που από τις αρχές του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2021 2.000 μόνιμοι υπάλληλοι αποχώρησαν από το σύστημα».

Οι υγειονομικοί διεκδικούν την άρση των αναστολών, προσλήψεις προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

«Διαδηλώνουμε και πάλι απέναντι στην εμμονή της κυβέρνησης να μην άρει την αναστολή των συναδέλφων που χρειάζονται σε αυτόν τον πόλεμο. Έχουμε φτάσει στα όρια μας, οι συνάδελφοι έχουν γίνει λάστιχο, δουλεύουν χωρίς άδειες σε άθλιες συνθήκες και δεν υπάρχει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες σε αυτό τον πόλεμο. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις και να αρθούν οι αναστολές, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι με δύο rapid test την εβδομάδα. Σε έναν πόλεμο επιτάσσονται τα πάντα και θα πρέπει να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, να ανοίξουν μονάδες, να μην έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ» σημείωσε ο Στέφανος Χατζηλιάδης, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Δημήτριος.

Από την πλευρά του ο Χρ. Τζελέπης, πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου αναφέρθηκε στις αναστολές όλων των χειρουργείων στο Ιπποκράτειο μετά από απόφαση του τμήματος Αναισθησιολόγων. «Γίνονται μόνο κάποια επείγοντα αλλά πολλά ακόμη έφυγαν στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και ογκολογικά που ήταν για μέρες στο νοσοκομείο και δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Δε γίνεται να έχουν περάσει δύο χρόνια πανδημίας και να συνεχίζουμε με τα ίδια προβλήματα. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι τεράστιες και κάθε μήνα επιδεινώνονται. Πεθαίνουν άνθρωποι στα χειρουργεία, στις μονάδες και έχουμε αφήσει ένα έμπειρο προσωπικό στα σπίτια του και τιμωρείται» κατέληξε.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα σωματεία των νοσοκομείων Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Αγ. Δημήτριος, η Πρωτοβουλία υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς καθώς και μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης που ζητούν να ανοίξει το νοσοκομείο Λοιμωδών που παραμένει κλειστό εδώ και οχτώ χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καταγγελία: Μετά τον συνωστισμό, οι «γκανγκστερικοί» έλεγχοι εισιτηρίων στον ΟΑΣΘ

«Πανδημία Covid-19: κριτική αποτίμηση των πολιτικών διαχείρισής της διεθνώς και στην Ελλάδα»