Στην απόλυση των εργαζομένων που δεν δέχτηκαν μείωση μισθού και αλλαγή της εργασιακής τους σύμβασης, προχώρησε ο όμιλος ΙΚΕΑ.
Συμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Όμιλος Φουρλή, προχώρησε σε απολύσεις όσων διαμαρτυρήθηκαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις. Χθες απολύθηκαν οι τελευταίοι 15 που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει άλλοι 10 εργαζόμενοι με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης».
Από την πλευρά τους οι απολυμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ελπίζοντας σε δικαίωσή τους.
Σημειώνεται, η μείωση έφτανε στο 11% σε μισθούς που δεν ξεπερνούν στην πλειονότητά τους τα 480 ευρώ μεικτά ενώ επιβλήθηκε και κατάργηση της κλαδικής σύμβασης.
Κατά την εφημερίδα, έκθετος είναι και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταφέρει στη Βουλή δήλωση της εταιρίας, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ως το τέλος του χρόνου.