in

Άνθιμος: Στη Μητρόπολη δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε για να βοηθήσουμε το κράτος (βίντεο)

Άνθιμος: Στη Μητρόπολη δεν έχουμε τίποτα να δώσουμε για να βοηθήσουμε το κράτος (βίντεο)

Για την εκκλησιαστική περιουσία και την πιθανότητα να συμβάλει στο να ξεπεραστούν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα μίλησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην εκπομπή Αταίριαστοι. 

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως “η εναπομείνασα εκκλησιαστική περιουσία από τις αλλεπάλληλες αρπαγές που έγιναν από το κράτος -ανέκαθεν και μέχρι σήμερα- έχει ένα κομμάτι που έχει απομείνει, δεσμευμένο από το δημόσιο, ένα 3-4% της αρχικής περιουσίας, το οποίο είναι αδύνατο να λύσει το πρόβλημά μας από μια τέτοια αξιοποίηση”, ενώ συνέχισε ρωτώντας “μα για ποια περιουσία μιλάμε; Η Μητρόπολη δεν έχει τίποτα να δώσει για να βοηθήσει. Όσα έχουν μείνει και από τη λεγόμενη αγροτική περιουσία δεν μπορούν να συντελέσουν αποτελεσματικά στην υποβοήθηση της καταστάσεως”.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε απαισιόδοξος για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης: “Έχουμε όλοι κουραστεί εδώ και τρεις μήνες. Μακάρι να υπάρξει μια βελτίωση και μια λύση από τη συζήτηση. Μακάρι να είναι κατορθωτό αυτό που μας ζητάνε. Το αίσθημα του λαού είναι πολύ πεσμένο. Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα απροχώρητο σημείο”.

Χαμηλούς τόνους για το Thessaloniki Pride κράτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

«Η διαφωνία ξεκίνησε από Χριστιανικές οργανώσεις. Πρότειναν αγρυπνία και την δέχτηκα. Δεν θα κατηγορήσουμε ούτε θα φωνάξουμε. Δια της προσευχής θα διαμαρτυρηθούμε.» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Χαρακτήρισε λάθος που ζήτησαν να μην επιτραπεί η είσοδος στο Άγιο Όρος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Σε 2-3 θέματα διαφωνούμε. Έρχεται εδώ στη Μητρόπολη και τα συζητάμε» ανέφερε για τον Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε απόλυτα αρνητικός στο σύμφωνο συμβίωσης ή στην τέλεση γάμου για ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή: sirma.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Άντα Κολάου στη Θεσσαλονίκη… Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

2ο Αντιφασιστικό τουρνουά μαχητικών τεχνών