in , , ,

Παράσταση διαμαρτυρίας της Πόλης Αλλιώς για την έλλειψη μέτρων στα σχολεία και τα υπερπληθή τμήματα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποίησε το δημοτικό σχήμα «η Πόλη Αλλιώς» σε σχέση με τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών, καθηγητών και γονιών που αναμένεται να εφαρμοστούν από την ερχόμενη Δευτέρα στα σχολεία αλλά και για τα υπερπληθή τμήματα σε σχολεία που αναμένεται και φέτος να φτάσουν τα 26-27 παιδιά.

Σε σχετική ανακοίνωση η Πόλη Αλλιώς σημειώνει:

Λίγες μόνο μέρες απέμειναν μέχρι να χτυπήσουν ξανά τα σχολικά κουδούνια. Όλα δείχνουν ότι το νέο σχολικό έτος θα είναι μια πιστή επανάληψη του προηγούμενου, αφού η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμα φορά ακολουθεί το δρόμο των μηδενικών μέτρων για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως και την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος η κυβέρνηση επιμένει να μην μειώνει στους 15 τον αριθμό των μαθητών-τριών στις αίθουσες και να μην προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Αρνείται, επίσης, τη διενέργεια δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα με την αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ακόμα παραπέρα ο υπουργός εσωτερικών πρόσφατα ανακοίνωσε προκλητικά την περικοπή των δαπανών σε προσωπικό στην καθαριότητα, γεγονός που σημαίνει δραματικές μειώσεις καθαριστριών-ών στα σχολεία! Είναι η όψη της ίδιας εγκληματικής πολιτικής που αρνείται πεισματικά να ενισχύσει ουσιαστικά και ολόπλευρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αφήνοντας έτσι την υγεία του λαού εκτεθειμένη για δεύτερη συνεχή χρονιά απέναντι στην πανδημία.

Δεν χωράει αμφιβολία πως τα εμβόλια αποτελούν μια πολύ σπουδαία κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας και ένα από τα κύρια όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας. Απαιτούνται, όμως, πολλά περισσότερα για την ουσιαστική αντιμετώπισή της. Η ζωή αποδεικνύει πως δίχως την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσοκομεία, ΜΕΘ, χωρίς ουσιαστική πρωτοβάθμια υγεία, δίχως τη μαζική διενέργεια δωρεάν τεστ στον πληθυσμό για την συστηματική επιτήρηση της πανδημίας και χωρίς φαρμακευτική αγωγή, η αντιμετώπισή της καθίσταται εξαιρετικά πιο δύσκολη και επώδυνη για το λαό. Η κυβέρνηση με την πολιτική της τα έχει «ποντάρει» όλα αποκλειστικά στο εμβόλιο, υπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των πολυεθνικών κολοσσών στο χώρο του φαρμάκου και εγκαταλείποντας όλα τα υπόλοιπα στο έλεος της πανδημίας. Επιπλέον με την πολιτική της επιχειρεί να εκφοβίσει το λαό, να σπείρει την τρομοκρατία και να ενεργοποιήσει τον αντιδραστικό κοινωνικό αυτοματισμό χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το εμβόλιο. Τέλος, είναι αυτή η πολιτική που στρώνει το έδαφος για να αναπτύσσονται διάφορες σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις.

Απαιτούνται άμεσα και επιτακτικά:

• Μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων της πόλης.
• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων -με ευθύνη του ΕΟΔΥ- για τον περιορισμό της αλυσίδας μετάδοσης.
• Πρόγραμμα μαζικών δημόσιων δωρεάν εμβολιασμών, με τις αναγκαίες προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Απαιτούνται δημόσια κέντρα υγείας σε κάθε δημοτική ενότητα του δήμου μας!
• Εδώ και τώρα επιβάλλεται να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη και να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα.
• Να εξασφαλιστεί επαρκές μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
• Να αυξηθούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
• Να διασφαλιστεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.
• Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
• Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα (π.χ. αναδιάταξη της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενισχυτική διδασκαλία) για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ έκανε παράσταση στον αντιδήμαρχο Παιδείας θέτοντας όλα αυτά καθώς και τα ζητήματα σχολικής στέγης, της προσχολικής αγωγής και της δημιουργίας Μουσικού σχολείου στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς οι απαντήσεις δεν ήταν καθόλου καθησυχαστικές. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα υπάρχουν τμήματα με 26- 27 μαθητές!

Ο Δήμος μας πρέπει να διεκδικήσει έντονα και αγωνιστικά μαζί με τους πολίτες όλα αυτά αντί να υλοποιεί άκριτα την κυβερνητική πολιτική.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει μάχες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για ανοιχτά ασφαλή σχολεία, σε σύγχρονα πλήρως εξοπλισμένα διδακτήρια, με επαρκή χρηματοδότηση και χωρίς την προσφυγή σε χορηγούς και την τσέπη των γονιών, χωρίς «κόφτες» των παιδιών των λαϊκών οικογενειών (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA στο δημοτικό και το γυμνάσιο κ.ο.κ.) για υψηλού επιπέδου, ποιοτική και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άρνηση συμμετοχής του εντατικολόγου Μ. Ρίζου στο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας

«Λέμε όχι στην απόσπαση»-Μη μας αγνοείτε!