Δεκάδες μηχανές και περιπολικά της αστυνομίας βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου καθημερινά συναντιούνται νέοι και νέες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Απαιτώντας δικαιοσύνη για τον Ζak/Zackie, μια μέρα πριν την έναρξη της δίκης, εκατοντάδες άτομα, συλλογικότητες και οργανώσεις της lgbtqi κοινότητας, της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαδήλωσαν ενάντια στην πατριαρχία και τον φασισμό το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. 

«Στη βάση των μέχρι τώρα στοιχείων, τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού. Και όλα αυτά, ενώ τα κρούσματα στην κοινωνία είναι αυξημένα. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στα σχολεία μας»

Κόντρα σε κάθε λογική, αλλά και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι μόνιμες και διαρκείς κοινωνικές ανάγκες που καλύπτουν οι εργαζόμενοι/ ες, ως τις 31/12/2020 θα έχουν λήξει οι συμβάσεις για δεκάδες επικουρικούς σε Θεραπευτήρια – Γηροκομεία, Κέντρα φιλοξενίας ΑμεΑ και εγκαταλελειμμένων παιδιών του Υπουργείου εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων.

Με μεθόδους Ν.Μανωλάδας απάντησε αφεντικό σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα λεφτά του στο Βαρθολομιό καταγγέλλουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα και η Ένωση Μεταναστών Εργατών αναφέροντας ότι ο γιος του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Ν. Μανωλάδας. 

Τον αποτροπιασμό της για τον βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος, που έγινε από αγνώστους την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Η εικόνα σοκαριστική.

Από τη μια μεριά έξι – εφτά αμούστακα αγόρια, δεκατριών(;), δεκατεσσάρων(;), δεκαπέντε(;) χρονών, έφηβοι(;), μπα… παιδιά ακόμη, ανυπεράσπιστα, παραδομένα, με τις βερμούδες τους, τα μακό μπλουζάκια τους, τα αθλητικά τους παπούτσια, τα χέρια σταυρωμένα μπροστά ή αμήχανα κρεμασμένα στο πλάι, τα σακίδια ριγμένα μπροστά στα πόδια τους, ανοιχτά.

Μετά από σχεδόν 8 μήνες, το Θέατρο Τ ανοίγει αυλαία στις 6 Νοεμβρίου, φιλοξενώντας στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του την παράσταση «Γράμμα στον πατέρα» του Franz Kafka, από την ομάδα Θέατρο Πρόταση και σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή.

Pages