Ο φόβος εξαπλώνεται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από τον κορωναϊό. Το είδαμε, με εντυπωσιακές εικόνες, κυρίως στην κινεζική επαρχία Hubei, όπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κλειστεί σε μια περιοχή, η οποία έχει γίνει με πολλούς τρόπους παρόμοια με εκείνη που θα μπορούσε να είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης υψηλής τεχνολογίας της εποχής μας. Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν απομονωθεί εκατομμύρια υγιείς άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο.

Το πραγματικό πρόσωπο της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας των ανδρών των ΜΑΤ αποκαλύπτουν με τον πιο προφανή τρόπο τα βίντεο που παρουσιάζουν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα των μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι Μεστών της Χίου, όπου άνδρες των ΜΑΤ εκτός υπηρεσίας, λίγο πριν αναχωρήσουν για Πειραιά, και φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα κάνουν χρήση των υπηρεσιακών κροτίδων λάμψης, φοράνε μέρος του εξοπλισμού τους και κυνηγάνε κατοίκους για να τους χτυπήσουν.

«Κι ενώ θα μπορούσαν με την ίδια καταπληκτική ταχύτητα (έστω και με τους ίδιους τρόπους «ανάθεσης») να χτιστούν δύο τουλάχιστον ακόμη φοιτητικές εστίες στα νησιά, για να παρέχεται στέγη σε περισσότερους-ες φοιτητές-τριες, χτίζονται Αλκατράζ και Γκουαντάναμο. Κι ενώ θα μπορούσαν να προσλάβουν περισσότερο ιατρικό προσωπικό για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και να αγοράσουν περισσότερα ασθενοφόρα, στέλνουν κόσμο για νοσηλεία από ξύλο και χημικά. Κι ενώ θα μπορούσαν να βάλουν σχολικά πούλμαν για την μεταφορά των μαθητών και μαθητριών, αυτοί χτίζουν φυλακές και ασκούν άγρια βία και καταστολή σε όποιον αντιστέκεται!» 

Ανανεωμένο και πιο δυναμικό, το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου 2020 συνολικά 189 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 74 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, την Αγορά Ντοκιμαντέρ, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις.

Χτες (Τρίτη 25/2) φοιτητές/ριες της ΑΣΟΕΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ αρχικά με κρότου λάμψεις και δακρυγόνα και στη συνέχεια με την επέμβαση των ΜΑΤ και των ΔΙ.ΑΣ. εντός του προαυλίου της σχολής τους, όπου και αργότερα βρέθηκαν υπό την ομηρία των αστυνομικών φοιτητές/ριες, διοικητικοί υπάλληλοι και καθηγητές. Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν σωματικούς ελέγχους σε περαστικούς στα πέριξ της σχολής ενώ χρησιμοποιούσαν πρακτικές face control και βίας, εμποδίζοντας τον αλληλέγγυο κόσμο από το να πλησιάσει το κτήριο.

Κείμενο με την έντονη διαμαρτυρία τους αποστέλλουν στη διοίκηση της ΕΡΤ δεκάδες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ -σε όλα τα Μέσα της, για τα πρόσφατα κρούσματα σκληρής λογοκρισίας από τον “πύργο ελέγχου” ελέγχου της ενημέρωσης στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών κατά της έξωσης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού προχωρούν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες της δομής αλληλεγγύης που λειτουργεί εδώ και χρόνια στον χώρο του Ελληνικού στην Αθήνα.

Pages