Οι πολίτες να απαιτήσουν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το Ν/Σ για τα δάση

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού προς τους πολίτες

Αίτημα προς τους πολίτες να καλέσουν τους βουλευτές όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, για τα δάση και την πολεοδόμηση, απευθύνει το «Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

Το αίτημα αναφέρεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα δάση και την πολεοδόμηση, που περιέχει φωτογραφικές διατάξεις που νομιμοποιούν τις παρανομίες της Eldorado Gold. Οι πολίτες καλούνται να αντιγράψουν το παρακάτω κείμενο και να το στείλουν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των βουλευτών που επισυνάπτονται. Ολόκληρο το κείμενο:

«Θέμα: Καταψηφίστε το ν/σ του ΥΠΕΚΑ

κ. Βουλευτή,

Το ν/σ του ΥΠΕΚΑ, που καλείστε να ψηφίσετε, καταστρατηγεί το σύνταγμα, χαρίζει σε ιδιώτες το δάσος, και αναιρεί το καθεστώς προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων.

Ταυτόχρονα, με φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες, το ΥΠΕΚΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης της καναδική Eldorado Gold, άρει κάθε νομικό εμπόδιο που αντιμετωπίζει η εταιρεία και νομιμοποιεί τις παρανομίες της.

Σας καλώ, να σταματήσετε να ψηφίζετε νόμους κατά παραγγελία των “επενδυτών” και των ιδιωτικών συμφερόντων, και ν΄αρχίσετε να νομοθετείτε με βάση το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Σας καλώ να προστατέψετε το περιβάλλον, ως δημόσιο αγαθό και ως πόρο ζωής. Σας καλώ να σκεφτείτε, πριν ψηφίσετε τη νέα “νομιμότητα”, πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ΄ ανάγκη ηθικό, δίκαιο και αποδεκτό.

Υπογραφή

 

ΠΡΟΣ τους κυβερνητικούς βουλευτές:

karamanlia@yahoo.gr; t.iakovidou@parliament.gr; kkaragounis@gmail.com; stylios@parliament.gr; grafeio.voulas@gmail.com; thanasis.davlouros@gmail.com; karampelas@parliament.gr; kopstim@hotmail.com; d.kyriazidis@parliament.gr; ypsilaw@otenet.gr; Konsolasmanos@gmail.com; d.avgerinopoulou@parliament.gr; andreasmarinos@parliament.gr; vesiropoulos@gmail.com; gbatsara@yahoo.gr; senetakis@parliament.gr; a.asimakopoulou@parliament.gr; g.pasxalidis@parliament.gr ; k.kleitsiotis@parliament.gr; asimina.skondra@gmail.com; g.anagnostopoulos@parliament.gr; info@g-anagnostopoulos.gr; mar.antoniu@gmail.com; g.georgantas@parliament.gr; christos@dimas.gr; kellas.xristos@gmail.com; vogiatzis@parliament.gr; katsafados@gmail.com; dstamenitis@parliament.gr; christogiannisd@yahoo.gr; annamani@otenet.gr; takis_tsoumanis@yahoo.com; g.kefalogiannis@parliament.gr; vlachveis@parliament.gr; foteini@arampatzi.gr; info@skrekaskostas.gr; kkoutsog@parliament.gr; elmakri@parliament.gr; aspasiamandreka@yahoo.gr; e.karanasios@parliament.gr; karmantzis@hotmail.com; p.dimas@parliament.gr; kskan@pasok.gr; ch.gokas@parliament.gr; symeonk@parliament.gr; info@mkassis.gr; theo.nantsou@wwf.gr; p.rigas@parliament.gr; info@sifounakis.gr; ahmet.haciosman@gmail.com; kostas@ktriantafyllos.gr; artdavris@yahoo.gr  giovanomos@gmail.com; xgiatagan@gmail.com; giannitsa@tzakri.gr; nstavrogiannis@parliament.gr».