Ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Η αστυνομία κατέστειλε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση κρίθηκε η ηγετική ομάδα της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παπάς, Ματθαιόπουλος).

Νωρίτερα η έδρα ανακοίνωσε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίνεται ένοχος για όλες τις κατηγορίες για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κρίθηκαν επίσης ένοχοι όλοι πλην δύο για συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα, ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, ενώ η κατηγορία για την επίθεση στους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι. Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία Φύσσα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου».

Έξω από το Εφετείο της Αθήνας ήταν σε εξέλιξη μεγαλειώδης αντιφασιστική συγκέντρωση με τη συμμετοχή περισσότερων από 20.000 πολιτών.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα.

Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου ξέσπασαν επεισόδια έξω από το Εφετείο.

Ματ έκαναν χρήση χημικών ενώ οι αύρες της αστυνομίας πέταξαν νερό σε μερίδα των συγκεντρωμένων.

Συμμετέχοντες στη μεγάλη διαδήλωση κατηγορούν την Αστυνομία για αναίτια επίθεση και καταστολή της μεγαλειώδους συγκέντρωσης, με αφορμή κάποια μπουκάλια νερό που εκτοξεύθηκαν προς τις κλούβες των ΜΑΤ.

Σε σοβαρή καταγγελία για την στάση της αστυνομίας προχώρησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Κατήγγειλε λεκτική επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα έγραψε:

“Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτρυγισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνευσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: "Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι'. 'Αντε γ..." μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. "Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ..." μου απαντά.”.

 

Πηγή φωτογραφίας: Χρήστος Αβραμίδης/  Chris Avramidis