Η δημοτική τηλεόραση στην υπηρεσία των «5 δημάρχων»

Δημοτική Κίνηση "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή πόλη"

 Τις τελευταίες  μέρες η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης διαφημίζει συνέντευξη «των 5 δημάρχων» που πρόκειται δοθεί στην TV100 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή πόλη", "η διαφήμιση της εκπομπής, αντικειμενικά, αποτελεί ανέξοδη πολιτική και προεκλογική προβολή των πέντε, κατά δήλωσή τους, «ανεξάρτητων» (!) υποψηφίων δημάρχων, έξι μήνες πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών".

"Το γεγονός ανακαλεί αυθόρμητα στη μνήμη μας τα αλήστου μνήμης τηλεοπτικά ήθη και τα έθιμα της εποχής Παπαγεωργόπουλου, τα οποία δεν είχε ακολουθήσει έως τώρα η διοίκηση Μπουτάρη", τονίζεται στη συνέχεια.

"Επειδή δεν θεωρούμε καθόλου πειστικές εξηγήσεις του τύπου «προβάλλουμε την εκπομπή και όχι τους πέντε δημάρχους», που ως γνωστόν εκλέχτηκαν με την υποστήριξη των κομμάτων του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας, καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ,  τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, να απέχει από κάθε προνομιακή προβολή των προσωπικών στρατηγικών ή πολιτικών φιλοδοξιών του κ. Μπουτάρη, που δεν παραλείπει να τις συγχέει με το θεσμικό του ρόλο ως δημάρχου της πόλης", τονίζει στη συνέχεια η "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή πόλη.

"Ο δήμος δεν είναι «του πρώτου ανδρός αρχή», αλλά κύτταρο άμεσης δημοκρατίας. Τα δημοτικά ΜΜΕ πρέπει να λειτουργούν ως δημόσιο βήμα ισηγορίας για όλους τους πολίτες", καταλήγει στην ανακοίνωσή της.