in ,

Ένα προαναγγελθέν έγκλημα εις βάρος της συνείδησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης

Ένα προαναγγελθέν έγκλημα εις βάρος της συνείδησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης

Όταν πρόκειται για την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης που όλοι οι δημότες πληρώνουν, ανεξάρτητα από τι ψηφίζουν και σε τι προσεύχονται πριν κοιμηθούν, τότε εύχεσαι οι φωνές και οι καταγγελίες να πέσουν έξω, γιατί πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό να διαψευσθείς και εσύ ο ίδιος παρά να ηττηθεί παταγωδώς η έννοια των δημόσιων μέσων ενημέρωσης.

Δυστυχώς όμως η παρουσία του καταδικασμένου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στην TV100 το βράδυ της Παρασκευής επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τους διαφωνούντες  των προηγούμενων ημερών. Είναι προφανές πως μόνος σκοπός της συνέντευξης ήταν κάτι σαν την πληρωμή χρωστούμενου πολιτικού γραμματίου, σαν μια προσπάθεια επαναφοράς της «κανονικότητας» στα πράγματα της πόλης.

Δέκα χρόνια μετά δόθηκε βήμα στον άνθρωπο που καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για να μας πει ότι είναι αθώος, και ότι δεν έχει χρήματα στην τράπεζα.  

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε πως «χωρίς δικαιοσύνη θα ήμασταν 1.000 χρόνια πίσω, αλλά πολλές φορές η δικαιοσύνη κάνει λάθη». Σημείωσε δε πως η δικαιοσύνη «δεν είναι 100% ανεξάρτητη γιατί επηρεάζεται από την εκτελεστική εξουσία». Μας είπε μάλιστα και την γνώμη του για το πως θα έπρεπε να ορίζεται η ηγεσία της δικαιοσύνης.

Επιχειρώντας να μας πείσει για το πόσο αθώος είναι ανέφερε πως είναι ένα «πεντακάθαρο παράδειγμα δικαστικής πλάνης», όπου λόγω των μεγάλων αντιπαραθέσεων εκείνης της περιόδου μετατράπηκε σε «αποδιοπομπαίο τράγο που σήκωσε σταυρό».

Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργόπουλος μας είπε πως έχει μηδενικά περιουσιακά στοιχεία. «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε μάλιστα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ανοίξει ξανά την υπόθεση του για να διαπιστωθεί ότι είναι αθώος και μας ενημέρωσε ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και προσμένει την δικαίωση του.

Δεν είχε φυσικά το σθένος να ψελλίσει την λέξη «συγγνώμη» απευθυνόμενος στους πολίτες.

Το δυστύχημα είναι πως η «επαναφορά» του φτερωτού καταδικασθέντος γιατρού επιχειρήθηκε εις βάρος τριών νομικών που κλήθηκαν να μιλήσουν για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο εξ αυτών έχουν εκδώσει ανακοινώσεις τονίζοντας πως δεν γνώριζαν για την παρουσία του κ. Παπαγεωργόπουλου. Η TV100 αναγκάστηκε μάλιστα να διευκρινίσει στους τίτλους τέλους της εκπομπής ότι οι συνεντεύξεις έγιναν κατ μόνας και δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ και του δήμου Θεσσαλονίκης, μιας και ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Σαμαντζίδης έσπευσε με δήλωση του τις προηγούμενες ημέρες να υπερασπιστεί την προβολή της συνέντευξης. Φανταζόμαστε ότι θα είχε ζητήσει να την δει πρώτα.  

Κλείνοντας δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούγαμε τις ερωτήσεις της παρουσιάστριας προς τους κ.κ. Καλφέλη, Παρασκευόπουλο και Βεργούλη, αλλά καμία ερώτηση δεν ακούσαμε να απευθύνεται στον κ. Παπαγεωργόπουλο. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι μιλούσε μόνος του στην κάμερα, λες και μιλούσε στον καθρέφτη του σπιτιού του.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης πληρώνει ακόμα και σήμερα για τα «κλεμμένα». Κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ καταβάλλονται σε ασφαλιστικούς φορείς και υπηρεσίες του κράτους για τα εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά. Εκατομμύρια που πληρώνονται διπλά και ουδέποτε θα επιστραφούν στους δημότες.

Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν γίνεται και δεν μπορεί να ξεχάσουν το γεγονός ότι υπήρξε ένα οργανωμένο σύστημα υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος στον δήμο Θεσσαλονίκης κατά τη δημαρχεία Παπαγεωργόπουλου. Όσα καθρεφτάκια και αν κουνήσουν προς την μεριά μας, οι ιθαγενείς ξύπνησαν εδώ και καιρό, και ας κάνουν λάθη τις δεύτερες Κυριακές των εκλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τί απαντούν Σαμαντζίδης – Αναγνωστίδου για την συνέντευξη Παπαγεωργόπουλου

Η Γραφή λέει την αλήθεια. Αλλά τι λέει η Γραφή; Του Χρήστου Λάσκου