in

ΕΛΣΤΑΤ: Στην δημοσιότητα στοιχεία από την απογραφή του 2011- Στην Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών

ΕΛΣΤΑΤ: Στην δημοσιότητα στοιχεία από την απογραφή του 2011- Στην Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε δηµογραφικά και κοινωνικά  χαρακτηριστικά του Μόνιµου Πληθυσµού της Χώρας, σχετικά µε την ηλικία, το  φύλο, την υ̟πηκοότητα καθώς και στοιχεία νοικοκυριών και ̟πυρηνικών οικογενειών,  όπως αυτά ̟προέκυψαν α̟πό την Α̟πογραφή Πληθυσµού-Κατοικιών 2011. 

Ο Μόνιµος Πληθυσµός της Χώρας ανήλθε σε 10.815.197 άτοµα α̟πό τα ο̟ποία προκύπτει ότι οι θήλεις είναι ̟περισσότερες α̟πό τους άρρενες µε εξαίρεση το ∆ήµο Ρόδου ό̟που οι θήλεις α̟ποτελούν το 49,9%. Στο ∆ήµο Θεσσαλονίκης εµφανίζεται το µεγαλύτερο ποσοστό στις θήλεις (54,3%). Το µεγαλύτερο ̟ποσοστό ανδρών 50,7% εµφανίζεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ το µεγαλύτερο ̟ποσοστό γυναικών 51,8% εµφανίζεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Η µεγαλύτερη µέση ηλικία 44,2 έτη εµφανίζεται στην Περιφέρεια Η̟είρου, ενώ η µικρότερη µέση ηλικία 39,8 έτη εµφανίζεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Η µέση ηλικία του µονίµου ̟πληθυσµού της Ελλάδας είναι 41,9 έτη µε την περιφερειακή ενότητα Μυκόνου να ̟παρουσιάζει την µικρότερη µέση ηλικία ωκατοίκων (37,0 έτη) και την ̟περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας να ̟παρουσιάζει τη µεγαλύτερη (49,0 έτη) .

Τέλος όσον αφορά την σύνθεση του πληθυσμού 9.903.268 άτοµα έχουν ελληνική υ̟πηκοότητα, 199.101 άτοµα έχουν υ̟πηκοότητα άλλων χωρών της  Ευρω̟παϊκής Ένωσης, 708.003 άτοµα έχουν υ̟πηκοότητα λοι̟πών χωρών και 4.825 άτοµα είναι χωρίς υ̟πηκοότητα ή έχουν αδιευκρίνιστη υ̟πηκοότητα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στο Άσυλο

Δίκτυο Πανεπιστημιακών: Να παραμείνουν τα πανεπιστήμια χώροι αντίστασης και δημοκρατίας